Grad Čazma je u Područnu školu Vrtlinska, koju trenutačno pohađa 20-ak učenika od 1. do 4. razreda, uveo plinsko centralno grijanje.  

"Grijanje je do sada bilo na drva. Ovo je najniži standard koji svaka ustanova, a posebice ona koja skrbi o djeci, treba zadovoljavati", rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak

Za uvođenje plinskog centralnog grijanja iz gradskog proračuna je izdvojeno oko 80 tisuća kuna, što je mali iznos za veliku promjenu za djecu, učiteljice i druge zaposlenike te škole. 


Energetska obnova 

Zgradu PŠ Vrtlinska, koja je izgrađena potkraj 19. stoljeća, Čazma je planirala prijaviti na natječaj za energetsku obnovu. Međutim, objavljeno je na službenim stranicama Grada Čazme, s obzirom na potrese i velika oštećenja koja su oni prouzročili i koji su preusmjerili velik dio državnog novca, natječaji su stavljeni na čekanje. 

"Iz tog ćemo razloga vlastitim sredstvima popraviti ono što je trenutačno najpotrebnije u unutrašnjim prostorijama, a čim se ukaže prilika, kandidirat ćemo zgradu za kompletnu obnovu, odnosno za promjenu stolarije, rasvjete i svega ostalo što je potrebno", zaključio je Pirak.