Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić na nedavnom sastanku s federalnom ministricom okoliša i turizma BiH Editom Đapo u Sarajevu je izjavio kako je nakon uspješne desetogodišnje poslovne suradnje javno poduzeće Deponija Mostar obavijestilo taj zapadnohercegovački grad kako neće produljiti ugovor za odlaganje komunalnog otpada na tom odlagalištu.

 

Hitno rješavanje problema 

"To je sada veliki problem za Ljubuški i naše građane, jer nemamo drugu lokaciju za odlaganje otpada u skladu sa zakonskim propisima. Odlagalište u Mostaru zamišljeno je kao regionalno i mi smo radili na tom principu. Također, ne znamo zbog čega je došlo do ovakve odluke JP Deponija Mostar jer smo proteklih godina uredno podmirivali sve obaveze, a otpad koji dolazi iz Ljubuškog isključivo je komunalni", kazao je Barbarić. 

Ministrica Đapo je kazala kako je prilikom posjete Mostaru zatražila pojačan inspekcijski nadzor i ustrajala na hitnom rješavanju problema zbrinjavanja komunalnog otpada. Također je naglasila da se ovih dana očekuje početak rada regionalnog odlagališta u Livnu koje bi moglo biti rješenje i za Ljubuški, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH.