Obnova najvećeg međimurskog doma za starije i nemoćne

Autor: B.O. Objavljeno: 13.05.2021. 🕜 10:03 Lokacija: Čakovec

Vrijednost energetske obnove je 10 milijuna kuna

Dom za starije i nemoćne u Čakovcu cjelovito je energetski obnovljen zahvaljujući ulaganju u vrijednosti od 10 milijuna kuna. Dio sredstva pokriveno je iz europskih fondova, dok je Međimurska županija kao prijavitelj projekta osigurala 2,7 milijuna kuna (27 posto). 

"Zgrada Doma sagrađena je davne 1979. godine u svrhu pružanja stanovanja, prehrane, njege, zdravstvene i socijalne skrbi te fizikalne i radne terapije starijim i nemoćnim osoba s područja Međimurske županije. Obnova je donijela novi standard življenja i ugodniji boravak za korisnike, ali i djelatnike", izjavila je ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec Štefica Martinez.

 

Nova LED rasvjeta 

Energetska obnova tog najvećeg doma za starije i nemoćne u Međimurju obuhvatila je rekonstrukciju većeg dijela ostakljenih površina, zidova pročelja i krova, kao i rekonstrukciju poda negrijanog tavana te podova iznad negrijanog vanjskog prostora. 

K tomu, objavila je Međimurska županija, zadržan je postojeći sustav grijanja, no uvedena je ventilacija s ciljem dogrijavanja i rashlađivanja što je ujedno ventilacijski uređaj s povratom topline otpadnog zraka, tzv. rekuperacija čime se dodatno štedi energija. 

S obzirom na to da je većina postojeće rasvjete bila u lošem stanju, ona je zamijenjena novim LED svjetiljkama.

TAGOVI