ABB Hrvatska ima novog direktora

Autor: B.L. Objavljeno: 09.02.2021. 🕜 08:44 Lokacija: Zagreb

Tvrtka nastavlja podržavati regionalne kupce u digitalnoj transformaciji

Novim direktorom tvrtke ABB Hrvatska i voditeljem lokalnog poslovnog područja Elektrifikacija te globalnog tržišta imenovan je Marcel van der Hoek. Novi čelnik ABB-a u Hrvatskoj istodobno je preuzeo i ulogu regionalne odgovornosti za poslove elektrifikacije u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Sloveniji i Bugarskoj, a svoj posao sada će obavljati iz Zagreba. Riječ je o Nizozemcu koji u ABB-u radi još od 1994. godine i do sada je radio na raznim rukovodećim položajima u tvrtki i njezinim podružnicama u Njemačkoj, UAE-u, Poljskoj, Slovačkoj i Bugarskoj.

Osim te promjene u menadžmentu, treba istaknuti da je ABB u područje Jugoistočne Europe značajno uložio i u devet zemalja danas ima pet tvornica i 2500 zaposlenih. Uz sveobuhvatan portfelj, distribucijsku mrežu i profesionalne lokalne timove, podržane globalnom stručnošću ABB-a, regionalni napori tvrtke proširuju se na nova tržišta i nastavljaju graditi snažna partnerstva za kupce na području elektrifikacije, procesne automatizacije, elektromotornih pogona te robotike i diskretne automatizacije s cjelovitim rješenjima i visokokvalitetnim proizvodima, sustavima i uslugama 24/7. 

"Naša opredjeljenost je da radimo na stvaranju dodane vrijednosti za naše kupce i da im pružimo podršku u njihovoj digitalnoj transformaciji na putu do sigurne, pametne i održive budućnosti s rješenjima koja poboljšavaju učinkovitost, održavaju resurse i promiču napredak u svim industrijama," ističe novi čelnik ABB Hrvatska.

TAGOVI