Sinergijskim djelovanjem do zajedničkog rasta

Autor: B.L. Objavljeno: 08.02.2021. 🕜 09:31 Lokacija: Zagreb

Njemački TÜV NORD preuzeo je Ing-Atest

Njemačka ispitivačka skupina TÜV NORD je 1. siječnja ove godine postala suvlasnik tvrtke Ing Atest iz Splita s vlasničkim udjelom od 51%. Tako je uspješno završen još jedan postupak preuzimanja i spajanja tvrtki u Hrvatskoj, što je očito u posljednje vrijeme postalo učestalo. Tvrtka Ing Atest jedna je od najuspješnijih u Hrvatskoj u području zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša i ima vlastiti akreditirani laboratorij za ispitivanje onečišćenja zraka, zvuka i električne energije.

Time se Ing Atest pridružuje već postojećoj članici TÜV NORD Grupe u Hrvatskoj, tvrtki TÜV Croatia. Time će ujedno TÜV NORD proširiti svoju djelatnost u Hrvatskoj i na područje zaštite na radu, od požara i okoliša. Isto tako, cilj je da se sinergijskim djelovanjem TÜV Croatije i Ing Atesta dodatno potakne zajednički rast jer se sa svojim dosadašnjim djelatnostima te dvije tvrtke ne preklapaju ni u jednom području. Tako su već postavljeni početni ciljevi umrežavanja, a za korisnike će velika prednost biti 'one stop shop', što znali da će na jednom mjestu moći riješiti većinu svojih potreba za inspekcijama.

Uprava Ing Atesta će se u buduće sastojati od dva člana. Jedan će biti Tonči Kristić, dosadašnji direktor i jedan od osnivača i suvlasnika i dr. sc. Đuro Tunjić, dosadašnji direktor TÜV Croatije.


   

TAGOVI