Dokapitalizacijom burze do potrebnih sredstava

Autor: B.O. Objavljeno: 09.04.2021. 🕜 13:51 Lokacija: Podgorica (Crna Gora)

Aktivnosti na crnogorskom dan unaprijed tržištu

Vlada Crne Gore na ovotjednog sjednici je usvojila izvješće o aktivnostima na stvaranju organiziranog dan unaprijed tržišta električne energije u toj zemlji. 

U vladinu izvješću se zaključuje kako je u cilju stvaranja preduvjeta za završetak aktivnosti na uspostavi dan unaprijed tržišta u Crnoj Gori i njegovog povezivanja sa susjednim tržištima, uzevši u obzir izuzetno nizak početni kapital s kojim se krenulo u ovaj projekt, potrebno osigurati sredstva za pokrivanje ulagačkih i operativnih troškova u prvoj godini provedbe i u prvoj godini operativnog rada dok se ne postigne samodostatnost. 

Stoga su, javlja vlada Crne Gore, zaduženi predstavnici iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema i Elektroprivrede Crne Gore da potaknu aktivnosti na dokapitalizaciji tvrtke Berza električne energije (BELEN), u iznosu od po 210 tisuća eura kako bi se stvorili preduvjeti za uspješnu uspostavu funkcionalnog organiziranog tržišta električne energije u Crnoj Gori i njegovog povezivanja sa susjednim tržištima.

Inače, u cilju provedbe obveza u energetici u okviru Berlinskog procesa, koje su usklađene i s obvezama prijenosa zakonodavstva Europske unije u crnogorsko, BELEN je osnovan u kolovozu 2017. godine.

TAGOVI