HEP: dovoljno električne energije za sve kupce

Autor: B.O. Objavljeno: 14.10.2021. 🕜 11:35 Lokacija: Zagreb

HEP Opskrba ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i posebnostima svojih poslovnih kupaca

Zbog velikog zanimanja kupaca i javnosti za pitanje sigurnosti opskrbe i kretanja cijena električne energije u idućem razdoblju, HEP grupa je priopćila kako će ona, kao najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, za sve svoje kupce iz vlastite proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine električne energije

"Cijene električne energije za kućanstva, kupce HEP grupe, zasigurno se u sljedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati. Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta. Stoga je HEP Opskrba, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i posebnostima svakog pojedinog kupca", javlja HEP grupa. 

U HEP-u napominju kako za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) na temelju propisane metodologije.

TAGOVI