Imenovani novi članovi Uprave INA-e

Autor: B.O. Objavljeno: 31.03.2020. 🕜 17:44 Lokacija: Zagreb

Nadzorni odbor potvrdio je Vladin prijedlog

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora imenovani su novi članovi Uprave INA-e na prijedlog Vlade - Barbara Dorić, Darko Markotić i Niko Dalić.

INA je priopćila kako su oni imenovani s 1. travnja 2020. na razdoblje od pet godina. 

Osim novoimenovanih članova, u Upravi INA-e su predsjednik Uprave Sándor Fasimon te Ákos Székely i Zsolt Pethő


Međunarodno iskustvo 

Barbara Dorić dolazi s mjesta direktorice tvrtke LNG Hrvatska te ima više od 12 godina iskustva u vođenju projekata i upravljanju kompanijama iz energetskog sektora. 

Darko Markotić je od srpnja prošle godine na poziciji savjetnika predsjednika Uprave INA-e, a prije toga obnašao je dužnost operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u toj kompaniji. 

Niko Dalić je član Uprave INA-e od veljače 2011., ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u području istraživanja i proizvodnje te je poznat stručnjak u ovom biznisu.


Financijska stabilnost 

Nadzorni odbor poželio je mnogo uspjeha u radu novoimenovanim članovima Uprave te je zahvalio Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru na njihovu radu i doprinosu poslovanju kompanije. Kao imenovani predstavnici Vlade bili su članovi Uprave INA-e od veljače 2011. te su pridonijeli mnogim projektima kompanije koji su u proteklom razdoblju osigurali njezinu financijsku stabilnost te temelje za budući razvoj. 

Mandati predsjednika Uprave INA-e Sándora Fasimona te članova Uprave Ákosa Székelya i Zsolta Pethőa traju do 30. lipnja 2021. godine.

TAGOVI