MINGOR omogućuje refundaciju troškova na energetskoj infrastrukturi zbog potresa

Autor: N.D. Objavljeno: 06.10.2021. 🕜 14:35 Lokacija: Zagreb

S više od godinu dana zakašnjenja država će platiti ponešto opskrbljivačima energijom

Bolje ikad nego nikad! HEP i distributeri plina i toplinske energije će moći dobiti nešto novca za troškove koje su imali uslijed potresa u ožujku 2020. Naime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas javni poziv "Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru" za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sanaciju šteta nastalih potresom 22. ožujka 2020. na energetskoj infrastrukturi i energetskim postrojenjima na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. 

Bespovratna sredstva za ovaj Poziv osigurana su iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) u iznosu od 18.922.000 kuna. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe koje obavljaju energetsku djelatnost distribucije električne energije ili plina te pravne osobe koje imaju koncesiju za distribuciju i opskrbu toplinske energije na temelju dozvole za obavljanje djelatnosti distribucije toplinske energije na području pogođenom potresom. 

 Prihvatljive aktivnosti koje je moguće financirati odnose se na hitne mjere sanacije, pripremu projektne i tehničke dokumentacije, izvedbu radova te upravljanje projektom i administraciju. Poziv se provodi kao otvoreni postupak s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do iskorištenja financijske alokacije, odnosno najkasnije do 30. 11. 2021., ovisno što nastupi ranije, objavilo je ministarstvo.

TAGOVI