MOL cilja na 600 benzinskih postaja u Poljskoj

Autor: N. D. Objavljeno: 14.02.2023. 🕜 08:50 Lokacija: Varšava (Poljska)
  • MOL-ova benzinska postaja (izvornik: MOL Group, 2023.)

• MOL, benzinske postaje
    Izvor: MOL Group

Cilj kompanije je kvalitetna prodajna osovina na osi sjever-jug

Mađarska naftna tvrtka MOL mogla bi povećati broj benzinskih postaja koje ima u Poljskoj na 600 u pet godina.

Izjavio je to Péter Ratatics, koji vodi MOL-ovo poslovanje s potrošačkim uslugama, na svečanom otvaranju prve rebrendirane MOL-ove postaje u zemlji u petak, javlja poljska novinska agencija PAP.

Kako su izvijestili predstavnici MOL grupe, poljsko tržište je vrlo konkurentno. Na pitanje koji je najveći izazov, Ratatics je odgovorio da su to cijene goriva. "Marže u Poljskoj su niske, ali smo navikli na konkurentske uvjete – rekao je Ratatics.

Rebranding u dvije godine

U studenom je MOL zaključio akviziciju 410 benzinskih postaja u Poljskoj u sklopu ugovora vrijednog 610 milijuna USD s PKN Orlenom i Grupom Lotos. Rebrendiranje postaja trajat će dvije godine, rekli su dužnosnici MOL-a.

Ubuduće će postaje Slovnaft Polska koje rade na jugu zemlje također poslovati pod brendom MOL, zahvaljujući čemu će poljska mreža grupe dostići 500 postaja. Prema podacima Poljske organizacije naftne industrije i trgovine (POPiHN), u Poljskoj je krajem 2022. radilo 85 Slovnaftovih stanica.

Krajem prošle godine PKN Orlen imao je najviše postaja u Poljskoj – 1920. BP je bio na drugom mjestu s 574 stanice koje su pripadale koncernu. MOL  je s gotovo 500 postaja treći dok je Shell četvrti s 455 postaja na poljskom tržištu.

TAGOVI