Novi kolektivni ugovor u tvrtki Lukoil Croatia

Autor: B. O. Objavljeno: 23.01.2024. 🕜 12:59 Lokacija: Zagreb
  • Benzinska postaja Lukoil na kraju Ilice u Zagrebu (izvornik: DarioZg / Shutterstock, 2015.)

• Lukoil, benzinske postaje
    Izvor: DarioZg / Shutterstock

Novim Kolektivnim ugovorom povećane su plaće i druga materijalna prava radnika te poboljšani uvjeti rada za oko 400 zaposlenika

SING - Sindikat gospodarstva i tvrtka Lukoil Croatia potpisali su novi kolektivni ugovor koji se primjenjuje od 1. siječnja, a na snazi će biti dvije godine. U ime SING – Sindikata gospodarstva kolektivni ugovor je potpisala predsjednica Jasna Pipunić, a u ime Lukoila direktor Denis Ryupin. Novim Kolektivnim ugovorom povećane su plaće i druga materijalna prava radnika te poboljšani uvjeti rada za oko 400 zaposlenika kompanije. 

Prema kolektivnom ugovoru, najniža osnovna mjesečna plaća novozaposlenog radnika iznosit će 840 eura, pri čemu će plaća rasti na 865 eura nakon tri mjeseca rada. Nakon šest mjeseci rada pak plaća se porasti na 890 eura. 

Drugim riječima, novozaposleni radnici koji rade u Lukoilu dulje od šest mjeseci od početka 2024. imat će primanja od najmanje 890 eura. Ostalim radnicima na benzinskim postajama osnovne mjesečne plaće će porasti za najmanje 10 posto, a radnicima u upravi za pet posto.

Dodatno, povećana je naknada za kategorizaciju benzinskih postaja, što također u konačnici dovodi do povećanja bruto plaća. Za kategoriju 3., mjesečna naknada iznosit će 10 eura, za kategoriju 2. 20 eura, a za kategoriju 1. 40 eura. Kategorizacija benzinskih postaja uvažava i povećani obujam posla. Tako će tako neke benzinske postaje tijekom ljeta biti u višoj kategoriji.

 

Povećanje troškova

Kolektivnim ugovorom radnici će dobiti regres u iznosu od 400 eura, božićnicu od 150 eura i uskrsnicu od 50 eura. Mjesečni dodatak za topli obrok povećan je na 80 eura mjesečno. Dar za djecu uoči božićnih blagdana povećan je na 140 eura€, a bit će isplaćivan svim radnicima koji imaju najmanje šest mjeseci radnog staža. Troškovi prijevoza za dolazak i odlazak s posla povećani su na 55 eura, navodi se u priopćenju.

"Sklapanje kolektivnog ugovora nastavak je kvalitetnog i konstruktivnog socijalnog dijaloga uz uvažavanje tržišnih kretanja i značajnog povećanja troškova života. Kompromisom smo došli do rješenja koja će povećati ukupna primanja naših članova kako bismo ih uskladili s rastom troškova života radnika Lukoila", istaknula je Jasna Pipunić. 

Kao što je navedeno, ovaj kolektivni ugovor sklopljen je na rok od dvije godine. Ako dođe do značajnih promjena na tržištu rada, sindikat pregovore može pokrenuti i ranije, kao što je bio slučaj i za 2023. godinu.

TAGOVI