Istraživanje nafte i prirodnog plina na kutinskom području

Autor: B. O. Objavljeno: 29.01.2024. 🕜 10:28 Lokacija: Kutina
  • Ventil na naftnoj bušotini (izvornik: Leonid Ikan / Shutterstock, 2015.)

• nafta, bušotine, naftna industrija, proizvodnja nafte i plina
    Izvor: Leonid Ikan / Shutterstock

U slučaju pozitivnog rezultata, investitor će bušotine opremiti proizvodnom opremom, testirati proizvodne mogućnosti te pokrenuti postupak privođenja bušotina proizvodnji

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te pročelnik Eduard Gelešić i njegov zamjenik Mladen Lisak prošli tjedan obišli su područje Kutine gdje se upravo provode intenzivni pripremni radovi na postavljanju bušotina za prirodni plin i naftu

Na temelju odluke Vlade, investitoru, tvrtki Vermilion Zagreb Exploration dodijeljena je dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u istražnom prostoru SA-07. Geološkim istraživanjem i interpretacijom podataka na području Sisačko-moslavačke županije utvrđeni su i izdvojeni neki od prospekata te se krenulo s planiranjem kampanje bušenja četiri istražne bušotine ugljikovodika u 2024. - Zbjegovača-1Istok, Međurić-1Istok, Piljenice-1, Gojlo-1Jug.

Iz Kutine poručuju kako se nadaju pozitivnom ishodu, tj. pronalasku plina i nafte na tri spomenute lokacije, čiji bi prihodi od eksploatacije djelomično pripadali gradskom proračunu. 

U slučaju pozitivnog rezultata, investitor će bušotine opremiti proizvodnom opremom, testirati proizvodne mogućnosti te pokrenuti postupak privođenja bušotina proizvodnji sukladno zakonskoj regulativi, objavljeno je na stranicama Grada Kutine.

TAGOVI