Siemens Hrvatska predstavio industrijski metaverzum

Autor: N. D. Objavljeno: 25.01.2024. 🕜 11:04 Lokacija: Zagreb
  • Fotografija sa 'eventa' Siemens Hrvatska, - Theo Papadopoulos, voditelj Siemens Industrial Metaverse Laba (izvornik: Siemens, siječanj 2024.)

• Siemens
    Izvor: Siemens

Siemens je na događaju za poslovne partnere predstavio svoj industrijski metaverzum

Siemens, lider u tehnološkoj industriji na područjima automatizacije i digitalizacije u procesnoj i proizvodnoj industriji, inteligentne infrastrukture za zgrade, distribucije energetskih sustava i pametne mobilnosti, u Zagrebu je u utorak na događaju „Shaping tomorrow, today“ okupio gotovo 400 poslovnih partnera iz cijele Hrvatske kojima je predstavio industrijski metaverzum koji osigurava konkurentno i održivo poslovanje kompanijama svih veličina.

Iz Siemensa industrijski metaverzum predstavljaju kao virtualni svijet koji se gotovo ne razlikuje od stvarnosti, koji omogućuje ljudima da rade uz pomoć umjetne inteligencije, u stvarnom vremenu, a kako bi riješili izazove stvarnog svijeta. Metaverzum osigurava suradnju različitih kompanija, timova, bez obzira gdje se oni nalaze, a zahvaljujući tome će kompanije moći brže, lakše i jeftinije razvijati održive proizvode. Procjenjuje se da će upravo zahvaljujući prednostima industrijskog metaverzuma kompanije tijekom proizvodnje uštedjeti do 40% energije, zatim do 50% potrebnih materijala za proizvodnju, te s druge strane podići produktivnost za 20%.

 
Transformacija industrije

 

Tehnologija koju u Siemensu razvijamo već gotovo dva stoljeća transformira svijet donoseći inovacije u gotovo sve industrije. Uvjereni smo da će industrijski metaverzum biti jedna od takvih novosti koja će u idućih 20 godina, oblikovati i osnažiti kompanije, potičući njihovu efikasnost, održivost, te tako u konačnici promijeniti svijet u kojem živimo i poslujemo na bolje. Svaka kompanija, ma koliko bila velika ili mala, gdje god se nalazila, može izaći na globalno tržište, učiti, doprinositi i rasti.“, izjavila je Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemens Hrvatska na događaju „Shaping tomorrow, today“.

Poseban gost na događaju bio je Theo Papadopoulos, voditelj Siemens Industrial Metaverse Laba, od kojeg su predstavnici hrvatskih kompanija iz prve ruke imali priliku čuti mogućnosti koje donosi industrijski metaverzum. Povezujući stvarni i digitalni svijet, Siemens osnažuje svoje klijente na putu digitalne transformacije i postizanju održivosti, poručio je Papadopoulos: „Siemensov odgovor na trendove i izazove današnjice, od klimatskih promjena do demografskih promjena je digitalizacija. Uvjereni smo da će nam digitalizacija pomoći da postignemo rast i napredak uz korištenje manje resursa, odnosno omogućiti da izgradimo svijet u kojem će pametna proizvodnja, pametni energetski sustavi, te pametne zgrade učiniti našu svakodnevicu lakšom, zdravijom i održivijom“.

Siemens je nedavno objavio globalni Izvještaj o održivosti za fiskalnu 2023. godinu. Procjenjuje se da će Siemensovi proizvodi implementirani samo u fiskalnoj 2023. spriječiti tijekom svog životnog vijeka oko 190 milijuna metričkih tona ekvivalentne emisije CO2. 

TAGOVI