JANAF sklopio Memorandum o razumijevanju s tvrtkom KazMunayGas

Autor: B. O. Objavljeno: 25.01.2024. 🕜 08:37 Lokacija: Zagreb
  • Postrojenja JANAF-a u Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.)

• JANAF, naftovodi
    Izvor: JANAF

Moguća buduća poslovna suradnja s nacionalnim operatorom naftne i plinske industrije u Kazahstanu

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) ovaj tjedan je sklopila s kompanijom JSC NC KazMunayGas Memorandum o razumijevanju za moguću buduću poslovnu suradnju u području transporta nafte te skladištenja nafte i naftnih derivata. 

"Izuzetno smo zadovoljni što je JANAF prepoznat kao važan čimbenik naftnog i energetskog sektora. Pozdravljamo potpisivanje memoranduma s kazahstanskom kompanijom JSC NC KazMunayGas, kao još jedan korak u jačanju otpornosti JANAF-a na geopolitička zbivanja i tržišne neizvjesnosti s kojima se naftne kompanije suočavaju. Uvjereni smo kako uspostavljanje i izgradnja odnosa s našim novim kazahstanskim partnerom može značajno doprinijeti jačanju veza između naših dviju zemalja, kao i uspješnoj realizaciji poslovnih ciljeva obiju kompanija", poručuju iz JANAF-a

JSC NC KazMunayGas je nacionalni operator naftne i plinske industrije u Kazahstanu. Kompanija godišnje proizvede četvrtinu od ukupne količine sirove nafte u Kazahstanu, prevozi više od polovice ukupno transportirane sirove nafte i upravlja s 82 posto rafinerijskih kapaciteta Republike Kazahstan. 

Aktivna je u 'upstreamu', transportu, preradi, petrokemijskoj industriji te istraživanju nafte i plina. Kompanija zapošljava više od 47 tisuća ljudi. U 2022. je prihodovala 18,8 milijardi dolara te je proizvela 22 milijuna tona sirove nafte, preradila gotovo 20 milijuna tona i prevezla 75 milijuna tona, priopćeno je iz JANAF-a. 

TAGOVI