JANAF – domaćin sastanka Grupe za upravljanje naftovodnim sustavima

Autor: B. O. Objavljeno: 14.04.2023. 🕜 10:35 Lokacija: Omišalj
  • Pogled na spremnike u JANAF-ovom Terminalu Omišalj (izvornik: JANAF, 2023.)

• JANAF, spremnici, zalihe nafte i derivata
    Izvor: JANAF

U sklopu sastanka predstavljen je JANAF-ov naftovodno-skladišni sustav s naglaskom na poziciju koju ima u europskoj mreži naftovoda

Tvrtka Jadranski naftovod (JANAF) 12. i 13. travnja bila je domaćin ovogodišnjeg proljetnog sastanka Grupe za upravljanje naftovodnim sustavima OPMG (Oil Pipeline Management Group) Europskog udruženja naftnih kompanija za okoliš, zdravlje i sigurnost (CONCAWE). 

Sastanak je na JANAF-ovom Terminalu Omišalj okupio gotovo 20 predstavnika europskih naftnih kompanija TAL, MOL, MERO, OMV, ExxonMobil, INA, BPA, RRP, Danish Oil Pipe, EXOLUM i dr. 

U sklopu sastanka je predstavljen JANAF-ov naftovodno-skladišni sustav s naglaskom na poziciju koju ima u europskoj mreži naftovoda. Također, bila je to prigoda za međusobnu razmjenu znanja, iskustava i najbolje prakse djelovanja članica OPMG-ja, kao i za pregled aktivnosti u predstojećem razdoblju.

Grupa za upravljanje naftovodnim sustavima CONCAWE-a predstavlja najznačajniji stručni europski forum razmjene iskustava predstavnika naftovodnih sustava. 

Inače, JANAF je od 2007. član udruženja CONCAWE koje je osnovano 1963. godine. Misija ovog udruženja je, izvijestio je JANAF, prikupljati i razmjenjivati znanstvene, tehničke, ekonomske i zakonodavne informacije vezane za zaštitu okoliša, zdravlje i sigurnost u preradi i distribuciji nafte i njenih derivata. 

TAGOVI