Sedam mladih energetičarki dobilo je svoje mentore

Autor: N. D. Objavljeno: 02.10.2023. 🕜 12:00 Lokacija: Zagreb
  • Mentorirane i mentori iz Udruge XEnergy (izvornik: Udruga XEnergy, 2023.)

• Udruga XEnergy
    Izvor: Udruga XEnergy

Predstavljeni rezultati natječaja za mentorski program "Osnaživanje žena u energetskoj tranziciji" udruge XEnergy

U četvrtak 28. rujna predstavljeni su rezultati natječaja za mentorski program „Osnaživanje žena u energetskoj tranziciji“ u organizaciji XEnergy, Mreže za promicanje žena u energetskoj tranziciji. Strategija EU za rodnu ravnopravnosti 2020.-2025. nalaže da je do 2025.godine potrebno postići rodnu ravnopravnost u EU. Glavni cilj je rušenje rodnih stereotipa, ukidanje rodnih razlika na tržištu rada, postizanje jednakog sudjelovanja u različitim sektorima gospodarstva, borba protiv rodnih razlika u plaćama i mirovinama, ukidanje rodnih razlika u području skrbi i postizanje rodne ravnoteže u donošenju odluka i u politici. 

Mentorski program ima za cilj potaknuti napredak u području rodne ravnopravnosti, potaknuti rodno osviještenu politiku i potaknuti posebne mjere za bolji položaj žena. Cilj programa je i unaprijediti karijere žena, te tim pridonijeti boljoj zastupljenosti žena na upravljačkim razinama i razinama odlučivanja, poticati društvene promjene, olakšavati nove ideje, poticati umrežavanje i podražavati sudionike da razviju konkretne ciljeve prema kojima mogu strateški raditi i razvijati se.

Mentorice i jedan mentor

Sudjelovanje u programu osvojile su Kristina Godec i Lucija Medić koje će mentorirati Tina Jakaša, Jasna Malić i Ivona Šironja koje će mentorirati Vedrana Jelušić Kašić, Anja Stanković čija mentorica će biti Nina Dusper Sušić, Matea Zeko koju će mentorirati Ivona Štritof i Antonela Vidović Zubak koju će kroz mentorski rad usmjeravati Zoran Obradović

Mentori, koji će određeni dio svog vremena u okviru programa posvetiti usmjeravanju i savjetovanju manje iskusnih kolegica čije je područje interesa energetska tranzicija, iskusni su poslovni ljudi. Svojim radom s odabranim mladim kolegicama pripomoći će osnaživanju žena, prijenosu znanja i umrežavanju.

Tom prilikom Martina Biondić, voditeljica mentorskog programa, istaknula je: „Na osobnom primjeru mogu potvrditi da je mentorship vrlo važan dio karijere. Podrška iskusnog menadžera je poticaj, vjetar u leđa, važan moment za svaku mladu osobu, a posebice za ženu u svijetu energetike. Zahvaljujem svim mentorima na sudjelovanju u prvom mentorskom programu. Nadam se da će svaka slijedeća godina nositi i veći broj mentora, a samim time i veći broj prilika za mlade žene. Ciljeve koji su pred nama možemo ostvarit samo zajedničkim poticanjem i potporom mladim djevojkama na početku karijere. “

TAGOVI