Gartner: "Schneider Electric je svjetski lider u Magičnom kvadrantu proizvođača naprednih sustava za

Autor: B.L. Objavljeno: 02.05.2016. 🕜 13:52 Lokacija:

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, prepoznat je kao lider među proizvođačima naprednih sustava za upravljanje distribucijom električne energije (eng. ADMS, Advanced Distribution Management Systems), stoji u izvještaju 'Magični kvadrant' analitičke kuće Gartner.

Tvrtka Schneider Electric, dobavljač Smart City tehnologija, dobila je i ove godine najviše ocjene u sve tri kategorije u kojima se ocjenjuju najvažnije funkcionalnosti naprednih sustava za upravljanje distribucijom električne energije:

 • za poboljšanu reakciju u slučajevima prekida rada mreže
 • za optimizaciju rada mreže
 • za upravljanje utjecajima distribuiranih izvora energije (eng. DER, distributed energy resources).

Napredni sustavi za upravljanje distribucijom električne energije, ADMS, tehnološka su platforma koja služi za objedinjeno upravljanje distribucijom električne energije. Riječ je o tehnologiji koja tvrtkama operaterima elektroenergetskih mreža pruža brojne funkcionalnosti kao što su:

 • nadzor elektroenergetske mreže
 • analiza radnog učinka mreže,
 • upravljanje incidentima
 • planiranje održavanja.

Ti su sustavi važni za izradu poslovnih strategija tvrtki koje se bave distribucijom električne energije jer im omogućavaju:

 • optimizacija upravljanja mrežom
 • poboljšanje njezinih radnih značajki
 • bržu primjenu i provedbu
 • znatno snižavanje operativnih troškova.

Kratka prezentacija softvera za ADMS može se pogledati na adresi:
https://www.youtube.com/watch?v=lM1LMOs19d4&index=20&list=PLBBAF4ECA393E1B11

Schneider Electric oprema 69 tvrtki distributera električne energije, koje opslužuju 66 milijuna klijenata diljem svijeta. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci Schneider Electric je potpisao 10 novih ugovora za isporuku sustava ADMS. Primjerice, takav je ugovor potpisan s tvrtkom Central Hudson Gas & Electric Corp. (okrug Central Hudson, SAD) u ožujku ove godine.
Uz to, Schneider Electric je predstavio najnovija rješenja iz područja ADMS-a široj javnosti na sajmu Energetika u Celju koji je održan sredinom travnja na Celjskom sajmu i to na zajedničkoj prezentaciji s tvrtkom Elektro Celje koja se bavi distribucijom električne energije u Sloveniji.
Dokaz sve veće važnosti AMDS-a je i procjena rasta vrijednosti tržišta za te alate. Naime, prema podacima iz istraživanja koje je provela britanska konzultantska tvrtka Technavio, u razdoblju 2014. - 2019. godine će to tržište rasti po stopi većoj od 17% godinu za godinom.
"Schneider Electric je oduševljen priznanjem koje dolazi od tako uvažene organizacije kao što je analitička kuća Gartner", izjavio je gosp. Frédéric ABBAL, izvršni potpredsjednik tvrtke Schneider Electric, zadužen za energetsko poslovanje i nastavio: "To što nas je Gartner prepoznao kao predvodnika na tržištu, ohrabruje nas u izvršavanju naše misije - klijentima uvijek nuditi rješenja kojima će na najbolji način optimizirati svoja ulaganja i kojima će svoje mreže učiniti i pouzdanijima i izdržljivijima."

Više o optimizaciji mreže uz pomoć ADMS-a može se pronaći na stranici (uz unos šifre: 62526P): www.sereply.com.

TAGOVI