Mogućnosti grijanja na električnu energiju

Autor: B.O. Objavljeno: 08.04.2022. 🕜 13:43 Lokacija: Križevci

Predavanje i panel-rasprava o sunčanim elektranama

Zbog poskupljenja cijena energenata postalo je više nego ikad jasno koliko je važna energetska neovisnost i ulaganje u obnovljive izvore

Zabrinutost građana svakodnevno raste, a time i interes za sunčanim elektranama ili pak promjeni sustava grijanja te prelazak s plinskog na grijanje električnom energijom.

"Zbog svakodnevnih upita građana Križevaca koji posjećuju naš Energetsko-klimatski ured, ali i upita koje dobivamo e-mailom od građana iz cijele Hrvatske, odlučili smo organizirati predavanje i panel-raspravu na temu sunčanih elektrana te mogućnostima grijanja na električnu energiju na kojem će građani moći saznati sve što ih zanima od stručnjaka koji se bave projektiranjem takvih sustava", poručuju iz KLIK (Križevački laboratorij inovacija za klimu) energetske zadruge.

 

Elektrotehnika i strojarstvo 

Na predavanju će tako građani moći saznati sve o Javnim pozivima za sufinanciranje obnovljivih izvora energije, uvjetima te potrebnoj dokumentaciji za prijavu. 

Nakon kratkog predavanja, izvijestila je KLIK energetska zadruga, održava se panel-rasprava sa stručnjacima u području elektrotehnike i strojarstva koji se bave projektiranjem sustava obnovljivih izvora na kojoj će odgovarati na pitanja građana. 

Na panel-raspravi sudjelovat će Dejan Dedeić, ovlašteni inženjer elektrotehnike koji se bavi projektiranjem i izgradnjom sunčanih elektrana, i Duško Borojević, ovlašteni inženjer strojarstva koji se bavi projektiranjem strojarskih instalacija (plin, grijanje, klimatizacija, itd.). 

Osim toga, svoja iskustva prenijet će građani koji su odlučili koristiti benefite obnovljivih izvora i koji će podijeliti svoja iskustva sa sustavima grijanja na električnu energiju – Zlatko Vukonić i Krešimir Konfic.

 

Kino Križevci 

"Zbog ograničenog broja sudionika te kako bismo što kvalitetnije pripremili samu javnu raspravu, molimo sve zainteresirane građane da se prijave za sudjelovanje putem kratkog obrasca za prijavu te postave pitanja na koja bi voljeli dobiti odgovor stručnjaka", izjavila je Ivana Dubravec, organizatorica predavanja. 

Predavanje i panel-rasprava održavaju se u utorak, 19. travnja, u Kinu Križevci (Ulica Franje Tuđmana 20, Križevci), s početkom u 18 sati. Prijave na predavanje zaprimaju se najkasnije do četvrtka, 14. travnja. 

Prijaviti se može na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/ZNhY6L1hjnyP6cASA.

TAGOVI