Njemački proizvođač vjetroenergetske opreme opet isporučuje vjetroturbine u Litvu

Autor: B. O. Objavljeno: 01.03.2023. 🕜 08:33 Lokacija: Hamburg (Njemačka)
  • Stup vjetroagregata i rotor vjetroturbine (izvornik: Joe Goodson / Shutterstock, 2007.)

• vjetroagregati, vjetroturbine, vjetroelektrane, vjetroenergija
    Izvor: Joe Goodson / Shutterstock

Tvrtka Enefit Green je od Nordexa naručila 14 vjetroturbina za VE Kelme I snage 80 MW

Jedan od vodećih proizvođača energije iz obnovljivih izvora u Baltičkoj regiji, tvrtka Enefit Green, naručila je od njemačkog proizvođača vjetroenergetske opreme Nordexa  

14 vjetroturbina za vjetroelektranu Kelme I snage 80 MW u Litvi.

Prema najavi, vjetroturbine će krenuti s radom koncem iduće godine. VE Kelme I prva je od tri faze projekta koji će Enefit Green ostvariti u Litvi.

"Učinkovita tehnologija i pouzdano partnerstvo ključni su za proizvodnju prijeko potrebne obnovljive energije. U otvorenom natječaju za našu novu vjetroelektranu tražili smo ravnotežu između najbolje tehnologije i financijske isplativosti. Kao proizvođač od povjerenja, Nordex je ispunio naša očekivanja, a u suradnji možemo dovesti zelenu električnu energiju na tržište već 2024. godine", izjavio je Donatas Celesius, generalni direktor Enefit Greena u Litvi. 

"Zahvaljujući ovoj narudžbi Enefit Greena, dobivamo dodatni zamah u baltičkim državama. Nakon nedavne narudžbe za vjetroelektranu Sopi-Tootsi snage 255 MW u Estoniji, sada također možemo postići dodatni napredak u Litvi s našim turbinama u kategoriji od pet MW", rekao je Patxi Landa, glavni direktor za sigurnost skupine Nordex. 

Inače, priopćeno je iz Nordexa, ta je skupina do danas u Litvi prodala turbine snage 132 MW, od kojih je 63 MW trenutačno u izgradnji.

TAGOVI