TE Pljevlja ponovno u pogonu

Autor: B. O. Objavljeno: 27.02.2023. 🕜 09:15 Lokacija: Nikšić (Crna Gora)
  • Postrojenje TE Pljevlja u Crnoj Gori (izvornik: EPCG 2020.)

• EPCG, TE Pljevlja, termoelektrane
    Izvor: EPCG

Crnogorska termoelektrana trenutačno isporučuje oko 5.000 MW h električne energije dnevno

Nakon kraćeg zastoja i otklanjanja kvara sredinom ovog mjeseca, termoelektrana (TE) Pljevlja nastavila je proizvodnju maksimalnom snagom. Trenutačno, elektroenergetskom sustavu Crne Gore isporučuje gotovo 5.000 MW h električne energije dnevno.

TE Pljevlja nastavlja s proizvodnjom sve do kraja travnja, kada je predviđen dvomjesečni redovni godišnji remont, kao i početak postavljanja strojarske i elektro-opreme u okviru projekta ekološke rekonstrukcije.

"Podsjećamo, ostvarenjem projekta ekološke rekonstrukcije, koja podrazumijeva gradnju sustava za odsumporavanje, sustava za denitrifikaciju, zatim sustava za pročišćavanje otpadnih voda te rekonstrukciju unutarnjeg sustava transporta pepela i šljake i rekonstrukciju pomoćne kotlovnica, bit će zadovoljene najstrože granične vrijednosti štetnih emisija. Istovremeno, ostvarit će se i projekt toplifikacije Pljevalja. Tako će EPCG dati značajan doprinos u rješavanju jednog od najvećih ekoloških problema u Crnoj Gori", objavljeno je na stranicama Elektroprivrede Crne Gore (EPCG)

TAGOVI