Nove dražbe jamstava podrijetla u srijedu

Autor: B.O. Objavljeno: 20.09.2021. 🕜 10:16 Lokacija: Zagreb

Prodaja jamstva podrijetla iz vjetroelektrana i biomase

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) i Hrvatska burza električne energije (CROPEX) najavljuju četiri dražbe jamstava podrijetla električne energije koje se održavaju 22. rujna. Na dražbama će se prodavati ukupno 280.511 jamstava podrijetla za električnu energiju koju su iz vjetroelektrana i biomase proizveli povlašteni proizvođači u sustavu poticanja. 

Radi se o dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u srpnju i kolovozu ove godine), javlja CROPEX

Zatim, dražbi za jamstva podrijetla iz vjetroelektrana s početkom trajnog pogona starijim od 1. travnja 2015. (električna energija proizvedena u srpnju i kolovozu 2021.); dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga manja od 5 MW (električna energija proizvedena također u srpnju i kolovozu 2021.) te dražbi za jamstva podrijetla iz biomase s početkom trajnog pogona od 1. travnja 2015. čija je instalirana snaga veća od ili jednaka 5 MW (električna energija proizvedena u srpnju i kolovozu 2021. godine). 

Jamstva će se prodavati na CROPEX-ovoj IT trgovačkoj platformi.

TAGOVI