Šest sunčanih elektrana za Križevce

Autor: B.O. Objavljeno: 25.08.2022. 🕜 08:00 Lokacija: Križevci

Vrijednost projekta je gotovo 245.600 eura

U sklopu projekta One Sun Connecting North and South, koji je predstavljen ovaj tjedan u Koprivnici, Grad Križevci će izgraditi šest sunčanih elektrana ukupne snage 229 kW. Vrijednost dijela projekta koji se odnosi na Križevce iznosi gotovo 245.600 eura, od čega su više od 208.759 eura bespovratna sredstva

Sunčane elektrane će se graditi na zgradi Gradskog društva Crvenog križa, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, Dječjeg vrtića Križevci, Osnovne škole Vladimir Nazor, sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca i nove sportske dvorane.

"Projekt će rezultirati procijenjenom godišnjom proizvodnjom od 981,87 MW h i smanjenjem godišnjih emisija CO2 od 155,72 tona", objavljeno je na stranicama Grada Križevaca.

Jačanje suradnje 

Podsjećamo, projekt One Sun Connecting North and South usmjeren je na povećanje proizvodnje električne iz Sunčeve energije i jačanje suradnje između hrvatskih i norveških subjekata javnog i privatnog sektora i akademske zajednice. 

Vrijednost projekta je približno milijun eura, a od toga su 854 tisuća eura bespovratna sredstva. Investicijski troškovi su 776 tisuća eura, a taj se iznos odnosi na postavljanje sunčanih elektrana. 

Provođenjem pilot-projekata postavljanja integriranih sunčanih elektrana na 29 javnih zgrada u 16 gradova i općina u Hrvatskoj, izravno će se povećati proizvodnja električne iz Sunčeve energije, što će rezultirati smanjenjem emisija CO2. Objekti na kojima će biti provedeni pilot-projekti uključuju škole, vrtiće, fakultete, sportske dvorane te ostale zgrade javne namjene.

power and energy masters

TAGOVI