ENNA i Rimac Energy sklopili strateško partnerstvo za razvoj održivih energetskih rješenja

Autor: N. D. Objavljeno: 20.10.2023. 🕜 15:56 Lokacija: Birmingham (Velika Britanija)
  • Potpisivanje ugovora ENNA Grupe i Rimac Energyja na razvoju i primjeni baterija za pohranu energije (izvornik: ENNA Grupa, listopad 2023.)

• ENNA Grupa, Rimac Energy, Zoran Miliša, pohrana energije
    Izvor: ENNA Grupa

ENNA Opskrba će koristiti baterijske sklopove koje proizvodi Rimac Energy

ENNA, jedna od najbrže rastućih kompanija u Hrvatskoj koja razvija projekte obnovljivih izvora energije, i Rimac Energy, predvodnik u naprednim sustavima za skladištenje energije, sklopili su strateško partnerstvo koje će unaprijediti tehnologiju proizvodnje i skladištenja energije iz obnovljivih izvora.

ENNA će iskoristiti potencijale za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, dok će Rimac Energy biti odgovoran za skladištenje i kasniju isporuku te energije putem svog najsuvremenijeg baterijskog sustava za skladištenje energije (BESS), nazvanog SineStack.

Obje tvrtke planiraju pokrenuti pilot projekte 2024. godine kojima će se u stvarnom okruženju provesti testiranja održivih rješenja koja smanjuju emisije ugljičnih plinova. Rimac Energy SineStack bit će implementiran u ENNA-ine projekte obnovljive energije priključene na mrežu i izvan nje. Tvrtke su predane provođenju dodatnih projekata nakon pilot-faze, uključujući implementaciju do 1 GW sustava skladišta energije. Suradnja uključuje i obvezu instaliranja značajnih kapaciteta za pohranu energije diljem Europe, pridonoseći održivijem energetskom krajoliku za kontinent.

 
Najnaprednije baterijsko rješenje

 

Partnerstvo je objavljeno na najvećem tehnološkom sajmu u Ujedinjenom Kraljevstvu Birmingham Tech Week-u, gdje je Rimac Energy predstavio i inovaciju SineStack, svoj najnapredniji baterijski sustav za skladištenje energije. 

Ovaj vrhunski proizvod predstavlja ogroman korak naprijed u tehnologiji skladištenja energije. SineStack tehnologija donosi niz prednost: izuzetan vijek trajanja do 12 000 ciklusa, više od 92% efikasnosti baterije, jedinstvenu električnu arhitekturu i softver koji izvlači svu energiju iz svake ćelije, minimizirajući nedostupnu energiju tijekom rada. Uz to, SineStackov integrirani inverter omogućuje korisnicima dodavanje jedinica od 790 kWh bez potrebe za predimenzioniranjem invertera u početku. 

Novo partnerstvo komentirao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave ENNA Opskrbe:

"Rimac Technology je poznat po pomicanju granica u industriji komponenata električnih vozila, a sada SineStack kreće u predstavljanje sljedeće generacije sustava za pohranu energije. Ne možemo poželjeti boljeg partnera za ostvarivanje naših zajedničkih ambicija za održivost i pionirski razvoj rješenja za pohranu energije na ključnim tržištima u jugoistočnoj Europi. ENNA je poslovni sustav nove generacije, koja živi zelenu tranziciju i ovo je najbolji primjer kako ENNA Opskrba, predloženim partnerstvom, djeluje u cilju da obnovljive izvore energije pozicionira kao središnji dio energetskog krajolika Hrvatske uz pomoć najnovije tehnologije za pohranu energije.

 

 

 

TAGOVI