Europska proizvodnja 2. generacije modula gorivnih članaka

Autor: B.O. Objavljeno: 31.01.2022. 🕜 13:47 Lokacija: Bruxelles (Belgija)

Sustav iz Toyote Mirai je preoblikovan u kompaktne module gorivnih članaka

Toyotin cilj je ugljično neutralno društvo. Za postizanje tog cilja, taj proizvođač automobila razvija nekoliko tehnologija elektrifikacije, uključujući vodik koji smatra jednim od najvažnijih temelja za smanjenje CO2

Toyotina posvećenost vodiku nadilazi putničke automobile i kompanija svoju tehnologiju gorivnih članaka čini dostupnom u modulima jednostavnima za korištenje za razne primjene. 

Radi podrške širenju svoje vodikove energetske tehnike iz automobila na druge namjene, sustav iz Toyote Mirai je preoblikovan u kompaktne module gorivnih članaka. Zbog toga je u siječnju Toyota počela proizvoditi 2. generaciju modula, koji se temelje na naprednoj 2. generaciji sustava gorivnih članaka. 

Ovaj novi sustav, koji je posložen u kompaktnije, lakše module, daje i veću gustoću snage. Moduli su dostupni u dva oblika, kockastom i ravnom, pravokutnom obliku radi pružanja veće fleksibilnosti i lakše prilagodbe za razne namjene.

 

Inženjerska podrška 

Toyota je počela razvoj gorivnih članaka još 1992. i otad neprekidno dorađuje svoju vodikovu energetsku tehniku. Ovu novu, drugu generaciju modula gorivnih članaka će jednako tako sastavljati proizvodni tim u Europi, u Centru za istraživanje i razvoj Toyota Motor Europe (TME), u Zaventemu, u Bruxellesu. 

Od siječnja u ovom novom pogonu smještena je pokretna traka za pokusno sklapanje kombinirajući tehnološki napredni proizvod i visoku kvalitetu sklapanja, priopćeno je iz tvrtke Toyota Croatia.  

Toyota je odlučila sklapati svoje module gorivnih članaka druge generacije u Europi jer zamjećuje značajan rast potražnje u cijelom okruženju. U suradnji s poduzetnicima zainteresiranima za korištenje Toyotine tehnologije za svoje potrebe, Odjel za poslovanje gorivnim člancima TME-a će nuditi potrebnu inženjersku podršku za integraciju. 

 

Flote vozila 

Širenje poslovanja vodikom u Europi će biti ključan element u postizanju ciljeva Europskog zelenog plana apsolutnih nultih emisija koje pridonose globalnom zatopljenju do 2050. godine. 

EU tvrdi da će za ispunjavanje ovog zahtjeva biti potrebno da "predvodnici na području klime i resursa" razviju prvu komercijalnu primjenu novih tehnologija u ključnim industrijskim sektorima do 2030. godine. 

Pojava klastera za vodik u Europi je posljedica ujedinjavanja različitih sektora i udruživanje njihovih vještina, tehnologija i primjena - kao što su flote kamiona, autobusa i taksija te vodikova infrastruktura, radi stvaranja održivih poslovnih prilika, omogućavajući im procvat i pretvaranje u jezgru iz koje će nastati veći broj aktivnosti.

TAGOVI