Do kraja godine cijeli Beograd bi trebao biti plinoficiran

Autor: N.D. Objavljeno: 16.08.2021. 🕜 13:02 Lokacija: Beograd (Srbija)

Cilj je da sve toplane prijeđu na plin

Generalni direktor srpskog Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da će se do kraja 2022. godine Beograd potpuno plinoficirati, dok će za plinofikaciju cijele Srbije trebati pet do sedam godina. "Možda nećemo učiniti nešto s klasičnom plinofikacijom, možda će biti lakše mobilnim rješenjima, tako da ne idemo sve do ruralnih područja jer je to jako skupo i slabo isplativo, “, Rekao je Bajatović gostujući na televiziji Tanjug. 

 Bajatović ističe kako će u idućih godinu dana, zahvaljujući ubrzanom procesu plinofikacije koji je najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, sve toplane u Srbiji moći preći na plin, a trenutno su sve toplane u Beogradu, osim jedne, priključene na plin. Naveo je kako će zakon omogućiti onima koji imaju bespravne objekte, a podnijeli su zahtjev za legalizaciju, uz pisane dokaze da se ne nalaze na velikim infrastrukturnim objektima, da mogu zatražiti priključke za plin.

Istaknuo je kako će priključak na plin tri godine koštati 780 eura s PDV -om u dinarskoj protuvrijednosti, što je, dodao je, oko 20 eura mjesečno u ratama. Bajatović je, među ostalim, rekao da je plan da se u Srbiji do kraja godine, ako je moguće, priključi 30.000 do 35.000 kućanstava, što će, dodao je, povećati ukupni broj potrošača za oko deset posto.

TAGOVI