Njemačka je sklopila prvi ugovor o dobavi LNG-a ove godine

Autor: N.D. Objavljeno: 26.09.2022. 🕜 08:29 Lokacija: Berlin (Njemačka)

Ugovori s ADNOC-om za prve male količine LNG-a za njemačko tržište

Njemački RWE je postigao sporazume s dvije tvrtke iz Abu Dhabija: s Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) o opskrbi LNG-om i s Masdarom, vodećom tvrtkom za obnovljivu energiju u Abu Dhabiju, o suradnji u području vjetroelektrana na moru, objavio je RWE. Rezultat je to "turneje" njemačkog kancelara Olafa Scholza po Bliskom istoku.

ADNOC i RWE potpisali su ugovor o opskrbi o prvoj isporuci tereta ukapljenog prirodnog plina (LNG) koji će se isporučiti tvrtki 'Elbehafen LNG' u Brunsbüttelu, blizu Hamburga, Njemačka. Elbehafen LNG će upravljati jednom od dvije plutajuće jedinice za skladištenje i regasifikaciju (FRSU), koje je RWE unajmio u ime njemačke vlade. Očekuje se da će teret biti isporučen s otoka Das, Abu Dhabi i da će stići u Njemačku krajem prosinca 2022. 

Prve, male količine

Teret koji će isporučiti ADNOC bit će za 137.000 kubičnih metara LNG-a i bit će prvi LNG koji će se isporučivati ​​njemačkom tržištu preko plutajućeg terminala za uvoz LNG-a u Brunsbüttelu. Ovo označava važnu prekretnicu u izgradnji infrastrukture opskrbe LNG-om u Njemačkoj i uspostavljanju raznolikije opskrbe plinom. 

Nadalje, dvije su tvrtke potpisale Memorandum o razumijevanju o višegodišnjim isporukama LNG-a pri čemu će se LNG isporučivati ​​u Njemačku počevši od 2023. Zalihe LNG-a iz ADNOC-a mogu se isporučivati ​​u Njemačku putem plutajućih ili kopnenih terminala za regasifikaciju kao ovi postaju operativni. Prema državnoj novinskoj agenciji WAM ADNOC je rezervirao za sada nepoznatu količinu plina za Njemačku u 2023. 

Memorandum o razumijevanju koji je RWE potpisao s Masdarom usredotočit će se na zajedničko istraživanje potencijala za rast svojih portfelja u offshore vjetroelektranama na ključnim svjetskim tržištima. Prema Memorandumu, dvije će tvrtke procijeniti mogućnosti u nizu različitih zemalja. Scholz je posjetio i Katar.

TAGOVI