Plinski požar u središtu Zagreba

Autor: B.L. Objavljeno: 01.06.2022. 🕜 09:37 Lokacija: Zagreb

Požar je uzrokovan zapaljenjem plina pri istjecanju iz probijenog plinovoda

Tijekom radova na sanaciji puknuća vodovodne cijevi u Frankopanskoj ulici u Zagrebu došlo do požara zbog zapaljenja plina kao posljedice njegovog istjecanja iz plinovoda koji je bio oštećen djelovanjem radnog stroja. O incidentu su odmah obaviještene sve nadležne službe i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe odmah su pristupili gašenju požara. Medicinska pomoć pružena je za četiri ozlijeđena radnika.

Plamen je bio visine veće od 10 m pa je ugrozio okolne zgrade, zbog čega su vatrogasci pristupili njihovom hlađenju. Kako je na jednom od stanova došlo do pucanja stakala, bila je potrebna i unutarnjom navala vatrogasaca. Odmah je isključeno napajanje električnom energijom jer su pod utjecajem topline tramvajske žice pale na kolnik i izazivale jaka iskrenja. Također je ubrzo zatvoren plinski ventil kako bi prestalo dotjecanje plina i plamen se smanjio. Oko 2 h nakon incidenta više nije bilo otvorenog plamena. Intervencija vatrogasaca završila je u ranim jutarnjim satima.

Na mjestu događaja izašli su i gradonačelnik Grada Zagreba, načelnik Stožera civilne zaštite grada Zagreba i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite. 

TAGOVI