Cjelovit program vrhunske instalacijske tehnike

Autor: Objavljeno: 29.05.2013. 🕜 13:19 Lokacija:

Poznati njemački proizvođač TECE, koji je u svijetu poznat kao pionir u području polimernih cijevnih instalacijskih sustava, već je neko vrijeme u Hrvatskoj prisutan i s vlastitom podružnicom. Inače, od svojih početaka u pedesetim godinama prošlog stoljeća TECE je svoj proizvodni program neprestano proširivao pa danas, pored cijevnih sustava, nudi i sustave odvodnje, tehnologiju ispiranja i aktivacijske tipke za ispiranje, što znači cjelovit asortiman u području instalacijske tehnike. Dakako, i na hrvatskom tržištu.

TECE d.o.o.

  • adresa: Fallerovo šetalište 16, 10 000 Zagreb
  • telefon: 01 / 307 90 00
  • telefaks: 01 / 307 90 48
  • e-mail: info@tece.hr
  • internet: www.tece.hr
  • direktor: Goran BOŽIĆ
  • djelatnost: prodaja i zastupanje polimernih cijevnih instalacijskih sustava

O tvrtki

Povijest tvrtke TECE započinje u pedesetim godinama 20. stoljeća, kada je gosp. Gerd FEHLINGS osnovao je tvrtku WWK, koja je kasnije preimenovana u tvrtku Interdomo Heizkesselwerke koja je poznata po razvoju prve polimerne cijevi za podno grijanje. Osamdesetih godina prošlog stoljeća, gosp. Gerd i njegov sin Thomas, današnji vlasnik tvrtke, osnivaju tvrtku TC-Thermoconcept, danas poznatiju kao TECE. U međuvremenu, tvrtka je postala pionir u polimernim cijevnim instalacijskim sustavima, a proizvodni program je značajno proširen pa, pored cijevnih sustava, danas obuhvaća i sustave odvodnje, tehnologiju ispiranja te aktivacijske tipke za ispiranje, što znači cjelovit i, prije svega, međusobno posve uskladiv asortiman.

Proizvodi s markom TECE danas se proizvode se na pet lokacija, pri čemu se polaže visoka vrijednost na dubinu proizvodnog programa i na standarde kvalitete. Tvrtka sa sjedištem u Emsdettenu u Njemačkoj danas širom svijeta zapošljava 1200 djelatnika u više od 20 međunarodnih podružnica, a suradnju ostvaruje sa još 40 međunarodnih tvrtki. Jedna od tih podružnica, TECE d.o.o., pokriva hrvatsko tržište, a zadužena je i za tržišta Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.

Nešto više o proizvodima iz područja cijevnih sustava...

Sustav steznih navlaka TECEflex cijenjen je među korisnicima, prije svega zbog svojstva ugradnje i tolerancije na pogreške, što ga čini izrazito sigurnim sustavom, a što potvrđuje činjenica da je u proteklih 20 godina ugrađivan u milijunskim količinama diljem svijeta. Tehnologija proširivanja daje spoju TECEflex, u odnosu na većinu ostalih proizvoda na tržištu, izvanredna svojstva protočnosti. Dobru protočnost sustava omogućava posebna tehnika stezne navlake kojom se cijev ne sužava, nego proširuje, a spoj se u konačnici steže aksijalnom tehnikom. Presjek cijevi ostaje gotovo u potpunosti očuvan. TECEflex je univerzalan cijevni sustav. Naime, bez obziria na to radi li se o instalacijama pitke vode, grijanja, plina ili komprimiranog zraka, odobren je za sva područja primjene u kućnoj tehnici. Pri tome se koriste isti fitinzi pa je zabuna gotovo nemoguća.

Sustav utičnog spoja TECElogo ugrađuje se bez potrebe steznih alata, a pri tome pruža potpunu sigurnost instalacijskog sustava i do 30% bržu ugradnju. Zahvaljujući sustavu TECElogo TECE nudi utične sustave za čiju su obradu potrebne samo škare za rezanje i kalibrator. Za taj sustav posebno razvijene spojne cijevi vrlo se lako ručno savijaju, pri čemu ostaju dosljedne formi. Bijelo obložene cijevi neprimjetne su i stoga optimalne za predzidnu primjenu. Srž novog sustava je novo razvijeni fiting koji se sastoji od svega tri sastavna dijela. Glavni dio su plastične 'kandže' koje se pri uticanju pričvršćuju na cijev ne oštećujući je. Vrlo bitna značajka sustava TECElogo je i siguran spoj između cijevi i fitinga, a ako je potrebno, uz upotrebu posebnog ključa moguće ga je ponovno rastaviti, pri čemu su cijev i fiting nakon rastavljanja ponovno upotrebljivi.

TECEfloor je novi, kompletan sustav podnog grijanja koji služi kao niskotemperaturni sustav razvoda topline za grijanje stambenih prostora u novogradnjama i u slučaju renovacije postojećih zgrada. Glavna odlika novog sustava podnog grijanja TECEfloor, pored kvalitete, zasigurno je 100%-tna kompatibilnost svih komponenti. Taj se zahtjev očituje po specijalnoj oznaci SLQ-Silver Line Quality koja znači provjerenu kvalitetu i kompatibilnost svih komponenti. Uz to, sustav TECEfloor odlikuje se opsežnim asortimanom cijevi za grijanje, sustava za polaganje, razdjelnika i regulatora.

... i iz područja instalacijske i sanitarne tehnike

TECEprofil je kompletan sustav za suhu ugradnju koji se sastoji od predzidnih nosača, modula i sanitarnih instalacija te obloga. Sa samo četiri sastavna dijela i bez posebnog alata, TECEprofil se može sastaviti u stabilan nosač. Uz to dolaze predmontirani moduli za jednostavnu instalaciju zahodske školjke, umivaonika, pisoara i bidea. Rijetko koji predzidni sustav s tako malo modula i dodatnog pribora pruža toliko mogućnosti pri suhoj gradnji.

TECElux je terminal za sve funkcije WC-a današnjice i budućnosti. Naglasak na higijeni i udobnosti nerijetko stavlja estetiku u pozadinu, ali TECE je sada stvorio oblik koji objedinjuje sve funkcije. Tehnologija nestaje iza zida, a vidljiva ostaje samo posebno plosnata ploča od bijelog sigurnosnog stakla koja se savršeno uklapa u svaki ambijent kupaonice. Velika staklena površina zatvara revizijsko okno te prikriva vodokotlić i priključke za struju i vodu, a sastoji se od dva dijela koja optički djeluju kao cjelina. TECElux se može kombinirati s gotovo svim modelima keramike i većinom modela tuš-WC-a. Ploča velike površine štiti zid od prskanja i omogućuje oblikovanje zida bez pločica. Za inteligentan spoj dizajna i funkcionalnosti TECElux je već višestruko nagrađivan.

Inteligentna tehnika ispiranja - made by TECE

Izvanredno svojstvo vodokotlića TECE je njihova univerzalnost. S aktiviranjem sprijeda ili odozgo, s jednokoličinskom ili dvokoličinskom tehnikom ispiranja, za različite ugradbene visine u mokroj i suhoj ugradnji, odnosno za sve primjene koristi se isti vodokotlić. U mokroj ugradnji isporučuje se kao modul TECEbox, a za suhu ugradnju kao modul TECEprofil. Njegova unutarnja konstrukcija je u velikoj mjeri ista, a time su i rezervni dijelovi uvijek kompatibilni. Ispirač pisoara, moduli za umivaonik i bide, moduli za instalaciju tuš-WC-a i modul 'Geronto' za WC bez prepreka, čine TECE-ove sustave tehnike ispiranja kompletnim.

Aktivacijske tipke za ispiranje

Širok asortiman TECE-ovih aktivacijskih tipki za ispiranje zadovoljava potrebe privatnih i javnih prostora. S površinama od stakla ili nehrđajućeg čelika, TECE-ove aktivacijske tipke savršeno se uklapaju u svaki dizajn kupaonice. Uz to, radi se o proizvodu sa sustavom: svaka TECE-ova aktivacijska tipka odgovara svakom TECE-ovom univerzalnom vodokotliću, s mogućnošću aktivacije sprijeda ili odozgo.

Pri tome valja napomenuti da se na internetskoj stranici www.tece.hr pomoću konfiguratora može odabrati model tipke koji najbolje odgovara postojećem dizajnu kupaonice.

TECEdrainline - inovacija koja osvaja kupaonicu

Zahvaljujući inovativnim rješenjima tvrtke TECE, dizajniranje kupaonice i prostora za tuširanje dobiva novu dimenziju. TECEdrainline je kanalica za odvod vode izrađena od nehrđajućeg čelika, koja se može postaviti bilo gdje u prostoru te integrirati u podne keramičke pločice. Izrađena je bez procjepa i vijaka pa je time vrlo jednostavna za čišćenje i održavanje, uz visok stupanj higijene. Dostupna je u ravnoj i kutnoj izvedbi, u raznim standardnim veličinama te time može zadovoljiti različite zahtjeve prostora i korisnika.

Asortiman TECEdrainline sastoji se od sedam različitih dizajniranih rešetaka od nehrđajućeg čelika u poliranoj ili četkanoj obradi te utora 'plate' koji omogućava adaptaciju u skladu s pokrovom poda. U ponudi su također i kanalice sa staklenim umetkom u tri različite boje: bijeloj, crnoj i zelenoj, pri čemu je staklena izvedba moguća samo na ravnim kanalicama.

Isto tako, za lakši odabir modela tuš-kanalice se na stranici www.tece.hr, uz pomoć konfiguratora, mogu definirati različite izvedbe kanalica u kombinaciji s različitim pokrovima.

Galerija slika

TAGOVI