HEP Toplinarstvo nastavlja s radovima u Zagrebu

Autor: N. D. Objavljeno: 24.04.2023. 🕜 15:06 Lokacija: Zagreb
  • Radovi na revitalizaciji vrelovoda (izvornik: HEP)

• toplinarski sustavi, toplovodi, vrelovodi, toplinarstvo, HEP Toplinarstvo
    Izvor: HEP

Krajem travnja nastavljaju se radovi na revitalizaciji zagrebačkih vrelovoda

HEP Toplinarstvo krajem ovog mjeseca nastavlja s pripremom za radove na revitalizaciji zagrebačkih vrelovoda, tijekom kojih korisnici mogu računati na kraće prekide isoruka tople vode. Radovi će početi u svibnju, kad se okonča sezona grijanja.

Obnova vrelovoda započela je u svibnju 2021.  a do sada je zamijenjen 30 od planiranih 70 km cijevi u mreži, što je najveći projekt revitalizacije u povijesti zagrebačkog CTS-a. Jutarnji list piše da su ovog proljeća na rasporedu dijelovi Donjeg grada, Srednjaka, Gajva, Staglišća, Trešnjevke, Savice, Vrbika, Kruga, Folnegovićevog nselja, Sigeta i Borovja. U tim naseljima planiran je dovršetak zamjene cijevi do kraja ove ili tijekom iduće godine. 

U cjelini je dovršena obnova vrelovoda na Sigečici, u Dugavama, Trnskom, Sopotu i na Malešnici, Preostali su Voltino, Rudeš, Cvjetno naselje, Jarun, Utrine i Travno čiji stanovnici radove mogu očekivati u ovoj i iduće godine. Točan raspored prekida isporuke tople vode HEP Toplinarstvo će objavljivati na svom webu, a trajanje prekida ovisit će o opsegu radova u rasporedu od jednog do više dana, pa čak i tjedana. 

TAGOVI