Radovi na Aglomeraciji Koprivnica

Autor: B. O. Objavljeno: 14.12.2022. 🕜 09:54 Lokacija: Koprivnica
  • Ilustracija vode (izvornik: DeltaOFF / Shutterstock)

• voda, vodoopskrba, pitka voda
    Izvor: DeltaOFF / Shutterstock

Do kraja godine bit će ostvareni radovi u vrijednosti od oko 210 milijuna kuna

Predstavnici investitora, Hrvatskih voda, tvrtke koja je sufinancirala projekt te izvođača radova na Aglomeraciji Koprivnica nedavno su obišli radove na Križevačkoj cesti gdje je u tijeku gradnja jednog od pet retencijskih bazena. Retencijski bazen Križevačka svojim volumenom od 3000 m³ drugi je po veličini, nakon onog u Pavelinskoj ulici na kojem uskoro kreću radovi. 

Dionike projekta gradilištem je proveo Zdravko Petras, direktor tvrtke Koprivničke vode, koji je naglasio kako radovi idu predviđenim tijekom. Do kraja godine će tako biti ostvareni radovi u vrijednosti od oko 210 milijuna kuna. U općini Đelekovec izgrađeno je 95 posto cjevovoda, u Sigetecu i Hlebinama više od 90 posto, a radi se i u svim ostalim općinama obuhvaćenima projektom, objavljeno je na stranicama Grada Koprivnice

"Pred nama je još godinu dana radova, no ono što je za građane važno je to da će se puno više sanirati i manje raskopavati nego kao što je to bilo do sada. U tijeku su i sanacije cesta i nogostupa pa će svima biti puno lakše prometovati gradom i općinama. Retencijski bazen Križevačka riješit će se problematika urbane i oborinske odvodnje ovog dijela grada te naselja Reka. Pred nama je jedan od većih zahvata, onaj u Pavelinskoj ulici, gdje kreće gradnja najvećeg retencijskog bazena volumena 5500 m³, i kod Kauflanda koji će biti nešto manji. Retencijski bazen i prepumpna stanica Čarda te bazen na Herešinskoj također su pred završetkom", kazao je.

Puno završnih radova

Mirko Habijanec, predsjednik Uprave tvrtke Radnik, izvođača radova, naglasio je kako se trenutačno radi na 40-ak različitih lokacija te da nadaju da će svi radovi biti dovršeni u roku. "Suradnja sa svima uključenima u projekt je dobra, unatoč enormnom povećanju cijena. Mi smo materijal velikim dijelom nabavili već ranije, on je u skladištima tako da vjerujem da ćemo kraj sljedeće godine, kada je rok za završetak radova, dočekati mirno", kazao je. 

"Nova infrastruktura ulijeva nam sigurnost u više aspekata, polazeći od osnovne sigurnosti građana, pa sve do podizanja kvalitete života u gradu. Iduća godina donijet će nam puno završnih radova, tako da vjerujem da će sve biti odrađeno u roku", rekla je zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, istaknuo je kako je Koprivnica u najzrelijoj fazi radova od ostalih gradova koji rade na svojim aglomeracijama. "Zahvaljujem Gradu Koprivnici i gradonačelniku Jakšiću jer zaista dobro surađujemo, ništa se ne prepušta slučaju i sve gradske službe rade na dobrobit projekta. Na sve tri aglomeracije, u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, rade domaće tvrtke što posebno pohvaljujem", zaključio je.

TAGOVI