Javna rasprava o 'zelenoj' Zagrebačkoj županiji

Autor: B.O. Objavljeno: 22.12.2021. 🕜 14:21 Lokacija: Zagreb

Prijedloge, mišljenja i primjedbe moguće je dati do 20. siječnja iduće godine

Danas je počela javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš nacrta plana razvoja Zagrebačke županije od 2021.- 2027. godine te nacrtu plana razvoja te županije za isto razdoblje. Javnu raspravu koordinira i provodi Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije.

Plan razvoja temeljni je strateški planski dokument Zagrebačke županije, kojim se određuju ciljevi i prioriteti razvoja u svrhu jačanja razvojnih potencijala. 

Javna rasprava traje 30 dana, a Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane građane i javne institucije da prouče dokumente i dostave svoja mišljenja do četvrtka, 20. siječnja 2022. godine. 


Ekološka proizvodnja hrane

Također, javni uvid u dokumentaciju može se obaviti radnim danom od 22. prosinca 2021. do 20. siječnja 2022. godine u prostorijama Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, u Upravnom odjelu za gospodarstvo i fondove Europske unije, dvorana 19. Javno izlaganje pak se održava 11. siječnja 2022. u 10 sati u prostorijama Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, dvorana 17.

"Ciljevi i programska polazišta Plana razvoja Zagrebačke županije za razdoblje 2021.-2027. su povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva, zelena županija čiji se razvoj temelji na ekološkoj i inovativnoj proizvodnji hrane i razvoju pametnih sela, poboljšanje infrastrukture i kvalitete života održivim korištenjem prirodnih resursa i kulturnih dobara te razvoj ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem", objavljeno je, među ostalim, na stranicama Zagrebačke županije.

TAGOVI