Kreće sanacija jame s opasnim otpadom

Autor: B.O. Objavljeno: 17.12.2021. 🕜 08:32 Lokacija: Viškovo

Sanacija jame Sovjak je po veličini ulaganja najveći projekt FZOEU-a

Nakon provedenog postupka javne nabave i ishođene suglasnosti Vlade, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) ovaj tjedan je potpisao Ugovor s izvođačem radova za sanaciju opasnog otpada koji se nalazi u jami Sovjak u općini Viškovo. 

Vrijednost tog ugovora je 375 milijuna kuna, a 85 posto sredstava za njegovu provedbu osigurano je kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Radove će izvoditi zajednica ponuditelja: varaždinska tvrtka GK grupa, EKOMO iz Slovenije te Ivicom Consulting iz Zagreba. 

Direktor GK grupe Robert Gotić je istaknuo kako tvrtke koje sudjeluju u konzorciju imaju međunarodno iskustvo na realizaciji ovako zahtjevnih projekata. 

Nakon što ugovor potpišu sve članice zajednice ponuditelja, izvođač će krenuti s projektiranjem i ishođenjem svih potrebnih dozvola, kako bi se što prije počelo s radovima, izvijestio je FZOEU

Direktor FZOEU-a Siniša Kukić je naglasio kako je to po veličini ulaganja najveći projekt Fonda. Ukazao je na njegovu složenost, s obzirom na položaj jame, sadržaj koji je u nju odbačen, kao i blizinu okolnih kuća. 

"Inzistirat ćemo na maksimalnom poštivanju mjera zaštite te dobroj suradnji i koordinaciji svih dionika uključenih u projekt. Također ćemo tijekom provedbe projekta intenzivno komunicirati s lokalnim stanovništvom i kontinuirano ga informirati o tijeku sanacije", najavio je.

TAGOVI