Nastavak projekta Lučino razdolje

Autor: B.O. Objavljeno: 29.12.2021. 🕜 10:36 Lokacija: Dubrovnik

Ponovljena javna nabava dala je realnije ponude

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom te županije Josip Bačić održali su ovaj tjedan u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem

Na sastanku je razmotreno stanje projekta Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Lučino razdolje te su dogovoreni daljnji koraci u provedbi projekta. Istaknuto je kako je, za razliku od prve, ponovljena javna nabava dala realnije ponude te da provedbu projekta treba nastaviti, i to tako da će MINGOR i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) osigurati razliku sredstava u odnosu na prvu procjenu iz Studije izvodljivosti. 

Također, tijekom razgovora o provedenim postupcima javne nabave rečeno je da, premda su i u drugoj javnoj nabavi cijene više od procijenjenih, najniža ponuda sada iznosi čak 167 milijuna kuna manje od najniže ponude iz prvog postupka, objavljeno je na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije. Time je potvrđeno zajedničko stajalište da su ponude iz prvog nadmetanja bile nerealne i da je javnu nabavu trebalo ponoviti.

TAGOVI