Poreč uspješno smanjuje emisije CO2

Autor: B.O. Objavljeno: 09.08.2019. 🕜 10:29 Lokacija: Poreč

Grad je uložio milijune u energetsku učinkovitost i, među ostalim, održivi razvoj

Poreč je u proteklih pet godina u više od 30 projekata iz područja energetske učinkovitosti, održivog razvoja, e-mobilnosti i zaštite okoliša uložio gotovo sedam milijuna kuna. Od toga je čak 4,2 milijuna kuna povučeno iz raznih nacionalnih i fondova Europske unije, objavljeno je na stranicama Grada Poreča

Istovremeno, Poreč bilježi gotovo 550 000 kWh proizvedene ''zelene'' električne i toplinske energije iz sunčanih elektrana, pokazuju podaci gradskog poduzeća Parentium koje je zaduženo za izgradnju i energetsku učinkovitost. 


Ambiciozni ciljevi 

Gordana Lalić, direktorica Parentiuma, nedavno je istaknula kako je u proteklom petogodišnjem razdoblju implementirana 31 od planiranih 37, te dodatnih šest mjera energetske učinkovitosti na području Poreča. Tako je, unatoč činjenici da Poreč kontinuirano raste i ubrzano se razvija, ostvareno smanjenje ukupnih emisija CO2 na području grada od gotovo četiri posto. 

K tomu, dodala je, izradom i usvajanjem strateških dokumenata zacrtani su novi, još ambiciozniji ciljevi energetske učinkovitosti i održivog razvoja, a kojima se do 2030. godine emisije CO2 na području grada planiraju smanjiti za 40 posto.

TAGOVI