Spremnici za odvojeno prikupljanje umjesto vreća za smeće

Autor: B.L. Objavljeno: 18.12.2020. 🕜 08:56 Lokacija: Zagreb

U narednim mjesecima širom Hrvatske isporučit će se 1,23 mil. spremnika

"U narednih par mjeseci gradovima i općinama u Hrvatskoj isporučit ćemo 1,23 mil. spremnika raznih vrsta. Ovo je trenutno najveća naručena količina spremnika u Europi", izjavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić, dipl. iur. prigodom primopredaje spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u Puli. Radi se o ulaganju oko 370 mil. kuna koju je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja za tu namjenu odobrilo FZOEU-u i za to osiguralo sredstva iz europskih fondova.

Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada koju je FZOEU proveo za 407 jedinica lokalne samouprave omogućit će svim građanima da u što većoj mjeri razdvajaju otpad na kućnom pragu. Tako će u narednih par mjeseci gradovima i općinama FZOEU isporučiti 1,23 mil. spremnika raznih vrta i volumena.

Čelnik FZOEU-a se u Puli osvrnuo i na početak projekta sanacije starog odlagališta komunalnog otpada Kaštijun u vrijednosti 28 mil. kuna. Inače, Pula je tijekom 2020. godine dobila 514 većih spremnika za papir i plastiku i 69 spremnika za staklo, izvijestio je FZOEU.

TAGOVI