Srbija usvojila Zakon o klimatskim promjenama

Autor: B.O. Objavljeno: 19.03.2021. 🕜 10:18 Lokacija: Beograd (Srbija)

Primjena ovog zakona približit će Srbiju i članstvu u Europskoj uniji

Zastupnici u skupštini Srbije usvojili su jučer, većinom glasova, Zakon o klimatskim promjenama. Ministrica zaštite okoliša Irena Vujović izjavila je kako je to prvi korak u odlučnoj borbi protiv klimatskih promjena

"Zastupnici su dajući podršku ovom zakonu pokazali kako prepoznaju koliko je bitno suočiti se s izazovima koji donose klimatske promjene koje svi osjećamo. One su globalni problem koji nas ujedinjava, i zato usvajanjem ovog krovnog dokumenta Srbija nastavlja davati svoj doprinos globalnoj borbi i ujedno potvrđuje odgovornost prema svojim građanima", istaknula je Vujović.

 

Zahtjevi europskog tržišta

Ona je dodala, izvijestilo je Ministarstvo okoliša Srbije, kako će među pozitivnim učincima ovog zakona biti veća otpornost društva na neželjene učinke klimatskih promjena, a posebice zdravstva, vodnog gospodarstva, šumarstva i poljoprivrede. 

Primjena ovog zakona će, napomenula je, pozitivno utjecati i na gospodarski rast te će Srbiju dodatno približiti standardima i zahtjevima europskog tržišta, kao i članstvu u Europskoj uniji.

TAGOVI