Tko je dobio novac za bolji život stanovnika - svi osim Zagreba!

Autor: N. D. Objavljeno: 15.05.2023. 🕜 11:33 Lokacija: Zagreb
  • Komunalno vozilo Čistoće Split (izvornik: Tupungato / Shutterstock, 2021.)

• Čistoća Split, komunalne usluge
    Izvor: Tupungato / Shutterstock

MPGI s više od 9 mil. eura sufinancira poboljšanje komunalnog standarda diljem zemlje

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine  je objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini. Zanimljivo je da među velikim brojem projekata iz svih hrvatskih županija nema ni jedan jedini iz Grada Zagreba, što je pokazatelj nerada zagrebačke gradske vlasti. 

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće u razdoblju od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja od strane u tu svrhu formiranog Povjerenstva Ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9.498.400,00 eura.

Pješačke staze, nogostupi komunalna oprema...
 

Najmanji iznos sufinanciranja po projektu iznosi 1.600 eura dok je najveći 35.600 eura. Popis svih odabranih projekata za sufinanciranje u 2023. dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Uočljivo je da su zastupljene brojne županije, ali ne i grad Zagreb, u kojem nema projekata.

 
Riječ je o projektima koji će poticati ili pridonositi boljem obavljanju kako komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, tako i aktivnosti na realizaciji svih drugih projekata koji će pridonijeti poboljšanju javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.  


S odabranim Korisnicima Ministarstvo će potpisati Ugovor o sufinanciranju. Više informacija o financiranju razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u 2023. godini dostupno je na internetskoj stranici Ministarstva.

TAGOVI