FER dodijelio Zlatne diplome i nagrade

Autor: N. D. Objavljeno: 16.11.2023. 🕜 09:32 Lokacija: Zagreb
  • FER, Zlatne diplome 2023.
    Izvor: FER

Spomen diplome davno diplomiranima i posebna priznanja najboljim studentima i učenicima

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene brojne nagrade i priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju.

U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru“, rekao je dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas.

U znak zahvalnosti za doprinos struci, zajednici i promociji Fakulteta i vrijednosti koje predstavlja u hrvatskoj poslovnoj zajednici i društvu, FER preko trideset godina svojim diplomiranim inženjerima dodjeljuje spomen diplome povodom 50. godišnjice diplomiranja. Ove godine, Zlatne diplome dodijeljene su inženjerima koji su diplomirali akademske godine 1972./1973. Dobitnice i dobitnici Zlatnih diploma, koji nisu mogli prisustvovati svečanosti ili su preminuli, predstavljeni su fotografijama.

 
Priznanja i novčane nagrade

 

Studenticama i studentima FER-a za posebno istaknuti uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. dodijeljeno je priznanje ''Josip Lončar'', najprestižnija nagrada za studente i nastavnike Fakulteta nazvana po akademiku profesoru Josipu Lončaru. Posebno priznanje “Josip Lončar” dodijeljeno je i studenticama i studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u akademskoj godini 2022./2023. Uz posebno priznanje, nagrađeni su dobili i simboličnu novčanu nagradu od Fakulteta.

Nagrada ''Željka Matutinović – Sunčica'', utemeljena odlukom Fakultetskog vijeća 2010., dodijelila se studentima za najbolje studentske radove u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima. Studenti su primili i novčanu nagradu, doniranu iz Zaklade ''Željka Matutinović – Sunčica'', koju financira obitelj Matutinović.

Duže od dvadeset godina studentima se dodjeljuje i nagrada ''Stanko Turk'' za osobito vrijedan diplomski rad, ove godine iz polja računarstva, a novčanu nagradu donirala je tvrtka mStart iz Zagreba. Za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata, FER je dodijelio zahvalnice srednjim školama u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2024./2025.

 

TAGOVI