Moderne tehnologije povezane s ekologijom i održivosti

Autor: B. O. Objavljeno: 28.03.2023. 🕜 10:49 Lokacija: Zagreb
  • Inovacije; škole; STEM (FOTO: Jeswin Thomas/Unsplash; 2023.)
    Izvor: Jeswin Thomas/Unsplash

Tema ovogodišnjeg programa Generacija NOW su 'Zelene tehnologije' te kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivosti

Danas kreće sedma Generacija NOW, nacionalni program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma i u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Tema ovogodišnjeg programa su 'Zelene tehnologije' te kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivosti. Timovi koji sudjeluju u programu tako će osmisliti i izraditi projekt na zadanu temu koristeći komplete STEM opreme koje Hrvatski Telekom donira obrazovnim ustanovama, dok će im na raspolaganju tijekom cijelog trajanja programa također biti i stručna mentorska podrška Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

U programu Generacija NOW sudjelovat će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje promiču STEM znanje i razvoj za budućnost ključnih vještina. Program se održava uz institucionalnu potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, priopćio je Hrvatski Telekom.
 

Besplatni podatkovni promet 

"Ponosni smo što program Generacija NOW iz godine u godinu privlači velik broj djece, mladih i obrazovnih ustanova te što je mnogima od njih prilika za stjecanje iskustva te razvijanje praktičnih i korisnih STEM znanja. Ovogodišnja tema 'Zelene tehnologije' izrazito nam je bliska jer kao kompanija potičemo održivi razvoj i predano radimo na zaštiti okoliša te se veselimo ponovno vidjeti brojna zanimljiva rješenja mladih umova koja nas svake godine iznenade svojom kreativnošću", poručio je Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i predsjednik žirija.

Cilj projekta jest pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Osim opreme, Hrvatski Telekom svim sudionicima osigurava i besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom.

"Suradnjom IRIM-a i Hrvatskog telekoma na Generaciji NOW stvoren je najveći obrazovni projekt Interneta stvari kroz koji je do sada educirano više od 500 mentora koji svoja znanja iz godine u godinu prenose na nove generacije učenika. Učenici kroz projekt stječu kompetencije u području digitalnih tehnologija, rješavanja problema, timskog rada i prezentacijskih vještina te postaju stvaratelji vlastitih tehnoloških rješenja kao odgovor na izazove u njihovim okruženjima. Veselim se vidjeti kreacije u području zelenih tehnologija koje će ove godine stvoriti učenički timovi", rekao je Paolo Zenzerović, izvršni direktor IRIM-a i jedan od edukatora u projektu.

TAGOVI