Ovaj tjedan - STEM Games u Umagu

Autor: N. D. Objavljeno: 08.05.2023. 🕜 08:20 Lokacija: Umag
  • Pogled na Umag (foto: BO lipanj 2021.)

• Umag, Istra, Istarska županija
    Izvor: B.O.

Sportske igre, ali i umrežavanje studenata STEM područja

Od utorka se u Umagu održava međunarodno natjecanje STEM Games, koje okuplja gotovo dvije tisuće studenata u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Od 9. do 14. svibnja, 20 sveučilišta iz cijele regije okupit će se u Plavoj Laguni za tjedan sportskih, znanstvenih i e-sportskih natjecanja.

S natjecanjima u devet sportova koji će se održati u muškoj i ženskoj kategoriji, sudionici će se natjecati u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, stolnom tenisu, šahu, veslanju i krosu, dok će e-sport pružiti priliku za borbu u čak 4 arene – League of Legends, FIFA, CS:GO i Rocket League. 

Međutim, STEM Games nije samo natjecanje, već i prilika za suradnju, umrežavanje i razmjenu znanja. Tijekom događaja održat će se Careers Day, gdje će studenti moći upoznati i komunicirati sa vodećim ljudima u STEM industriji, dobiti vrijedne uvide u najnovije trendove i istražiti mogućnosti razvoja karijere.

Kako se akademska godina privodi kraju, ovakvo okupljanje studenata bit će izvrsna prilika za opuštanje, stvaranje novih veza i trajnih uspomena.

TAGOVI