Softverska tvrtka je kupila - školu

Autor: N. D. Objavljeno: 09.07.2024. 🕜 08:50 Lokacija: Vukovar
  • obrazovanje
    Izvor:

Privatna gimnazija Gaudeamus imat će osobiti naglasak na digitalizaciju i nove tehnologije

Osječka IT tvrtka Gauss nedavno je preuzela vlasištvo nad osječkom privatnom gimnazijom Gaudeamus, pokrenutom 1996. Riječ je o velikoj i ozbiljnoj akviziciji - Gauss posluje 15 godina i ima 60 zaposlenih, a Gaudeamus je tijekom postojanja tri puta rezultatom bila najbolja škola u Hrvatskoj na polaganju državne mature s 41,5 % iznad prosjeka. Netokracija piše da su kao razlog preuzimanja u Gaussu naveli da već dulje vrijeme žele otvoriti školu i raditi s djecom pa nisu puno razmišljali kad se otvorio prostor za preuzimanje škole. Zanimljivo je i da je suvlasnik Gaussa Dragan Ibriks-Golub direktor tvrtke u čijem vlasništvu je Premium - ustanova za obrazovanje odraslih u Vukovaru. 

Kurikulum će ostati gimnazijski, ali novi vlasnici namjeravaju veći naglasak staviti na otkrivanje novih područja, kao što su umjetna inteligencija, blockchain, virtualna stvarnost, dizajn, razvoj proizvoda…

"Puno učenja bit će kroz praksu i sudjelovanje na vrlo zanimljivim projektima. Osim lepeze novih znanja o novim tehnologijama, veliku pažnju ćemo posvetiti kulturi i sportu, omogućujući učenicima da kroz suradnju s kulturnim ustanovama i uključivanje u sportske aktivnosti razvijaju sveobuhvatne vještine. Želimo zajedno izgraditi novu eru obrazovanja u Osijeku i Hrvatskoj.", kažu iz Gaussa. 

Direktorski dvojac namjerava zadržati većinu zaposlenih i dodati još novog kadra, s puno gostujućih predavača. Za prvu godinu pod novom upravom planiran je jedan prvi razred, s 15 učenika.

Na dulje staze planiraju ulaganje u infrastrukturu, razvoj vlastitih projekata u suradnji s vodećim fakultetima i vrhunskim tehnološkim tvrtkama, kao i pripremu djece za državnu maturu, fakultet i život.

TAGOVI