Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu trebala bi biti priključena na plin iz Hrvatske do svibnja sljedeće godine, za Novi list izjavio je predsjednik uprave tvrtke Crodux Energetika Branko Radošević. U pismenom odgovoru na pitanja kazao je kako je riječ o »izravnom, priključnom plinovodu kojim će Crodux kao opskrbljivač plina priključiti Rafineriju nafte Brod kao svog krajnjeg kupca, i taj se plinovod može koristiti isključivo za tu namjenu, sukladno rješenje HERA-e i Plinacra. 

Projekt je u tijeku, redovno se održavaju koordinacije dionika i prati realizacija, a u ime Croduxa i Rafinerije, cijeli projekt vodi tvrtka Ekonerg. Planirani završetak radova je konac travnja sljedeće godine.« O tehničkim i komercijalnim detaljima plinifikacije, kao ni i o planovima i poslovanju RNB-a Radošević nije htio govoriti. To i jest problematična tema, jer je pitanje hoći li Crodux uopće imati kome prodavati plin. 

Inače, Rafinerija ne radi već gotovo godinu dana nakon velike eksplozije koja je uništila postrojenja, a kada će i hoće li uopće proraditi, nije poznato. Čak 200 radnika nalazi se na čekanju od čega je 49 dobilo otkaz i to svi oni koji rade u Sektoru za prijem sirove nafte, bez koje rafinerija ne može nastaviti s radom. Otkaz je uručen i za njih 30 iz Rafinerije ulja Modriča. Sve se češće spekulira da će ruski vlasnici napustiti rafineriju, što iz sindikata RN Brod demantiraju, a iz sindikata RU Modriča potvrđuju. Sindikalisti kažu da je plan otpuštanje još 100 ljudi u Brodu i 25 u Modriči.