"Razvoj energetske infrastrukture je jedan od stupova energetske politike, a prostor za ulaganje u to područje je velik te u toj djelatnosti u Srbiji želimo vidjeti najbolje svjetske kompanije, poput Bechtela", izjavila je potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tijekom današnjeg razgovora sa Stuartom Jonesom, predsjednikom Bechtela za regionalne i korporativne odnose. Na tom sastanku se razgovaralo o energetskoj suradnji, postojećim projektima koje ta tvrtka ostvaruje u toj zemlji, kao i novim ulaganjima u energetici, posebice u području obnovljivih izvora

"Obnovljivi izvori su budućnost, posebice kada govorimo o velikim hidroelektranama, vjetroelektranama i sunčanim elektranama. Također, reverzibilne hidroelektrane su dio naše vizije razvoja energetike, posebice gradnja Đerdapa 3 i Bistrice", rekla je. 

Ona je dodala kako je vrijednost projekata u energetici i rudarstvu veća od 28 milijardi eura, od čega najveći dio otpada na obnovljive izvore, javlja Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije

"Izazovi s kojima se suočava Srbija kada je riječ o korištenju obnovljivih izvora i energetskoj tranziciji su oni s kojima se susreću sve države, ali drago mi je da ste predani pitanju koje je važno na globalnoj razini", napomenuo je, među ostalim, Jones. 

Na tom sastanku je sudjelovao i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Anthony Godfrey, rekavši kako je SAD ustrajan u unaprjeđenju odnosa između te dvije zemlje. K tomu, izrazio je očekivanje da će Bechtel, kao i druge američke kompanije, sudjelovati u razvojnim projektima u Srbiji.