Energetska obnova preloške sportske dvorane

Autor: B. O. Objavljeno: 05.07.2024. 🕜 10:17 Lokacija: Čakovec
  • Zastave Grada Čakovca, Hrvatske i Međimurske županije u središtu Čakovca (foto: BL, ožujak 2009.)

• Čakovec, Međimurje, Međimurska županija, zastave
    Izvor: B.L.

Kreće investicija u vrijednosti 800.000 eura

Međimurska županija najavljuje početak energetske obnove Sportske dvorane Osnovne škole Prelog, čime se pokreće investicija u vrijednosti 800.000 eura. Sporazum o provođenju projekta ovaj tjedan su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i ravnateljica osnovne škole Melita Trupković.

"Projekt energetske obnove obuhvatit će niz ključnih radova, uključujući energetsku sanaciju, zamjenu fasade, krovišta i stolarije te instalaciju nove rasvjete. Dodatno, planirana je sanacija vlage u prostorijama dvorane i spojnom hodniku, što će značajno poboljšati uvjete korištenja prostora", javlja Međimurska županija

Župan Posavec je izjavio kako će radovi energetske sanacije uskoro započeti, nakon čega slijedi zamjena stolarije i krovišta. "Ova dvorana, koja se koristi svakodnevno, nakon obnove će omogućiti značajne godišnje uštede energenata te će osigurati bolje uvjete za sve korisnike", rekao je.

"Zahvaljujemo Međimurskoj županiji na podršci i investiciji koja će našim učenicima omogućiti suvremenije i udobnije uvjete za rad i rekreaciju", dodala je Trupković.

Projekt energetske obnove sportske dvorane provodit će Međimurska energetska agencija (MENEA), čiji je direktor Alen Višnjić rekao da nakon potpisivanja Sporazuma i na temelju projektne dokumentacije slijedi raspisivanje javnog natječaja za izvođače radova, a planirani rok završetka je do kraja ove godine.

TAGOVI