Energetski obnovljena još jedna zagrebačka javna zgrada

Autor: B.L. Objavljeno: 23.08.2023. 🕜 09:42 Lokacija: Zagreb
  • Trg kralja Tomislava u Zagrebu (foto: Tonka, 2012.)

• Zagreb, trgovi
    Izvor: Antonia Hohnjec
  • Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba (izvornik: Grad Zagreb, 2022.)

• Tomislav Tomašević, Zagreb
    Izvor: Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomašević obišao je energetski obnovljenu Školsku sportsku dvoranu Peščenica

Nakon što je u potpunosti dovršena energetska obnova Školske sportske dvorane Peščenica, u tijeku su dodatni radovi na njezinom uređenju. Novoobnovljenu sportsku dvoranu u Zagrebu stoga je obišao gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima i suradnicima.

Gradonačelnik je tom prigodom naglasio kako u posljednjih gotovo 40 godina nije bilo značajnijih ulaganja u dvoranu. No, ona je sada energetski obnovljena, uređeno je pročelje, postavljena nova stolarija i obnovljen je krov na kojem je ugrađena i sunčana elektrana. Također je ugrađen novi sustav grijanja i hlađenja, uređena je mala dvorana i druge prostorije, a trenutačno se ugrađuje parket u velikoj dvorani. Nakon toga slijedi postavljanje novog sportskog semafora i štedljive rasvjete i postavljanje hidrauličnih tribina.

Riječ je o školskoj sportskoj dvorani koju koriste dvije obližnje srednje škole: Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i Tehnička škola Ruđera Boškovića, ali i brojni klubovi i građani. Vrijednost projekta s opremanjem je veća od 2 milijuna eura, od čega dodijeljena bespovratna sredstva iznose gotovo 700 000 eura, izvijestio je Grad Zagreb.

TAGOVI