Energetski obnovljena zgrada Crvenog križa

Autor: B. O. Objavljeno: 01.09.2023. 🕜 10:46 Lokacija: Križevci
  • Simbol energetske učinkovitosti u graditeljstvu (izvornik: Shutterstock, 2011.)

• energetska učinkovitost, energetske oznake, graditeljstvo, zgradarstvo, građevinarstvo
    Izvor: Shutterstock

Vrijednost radova iznosila je 212 tisuća eura, od čega je oko 72 tisuće eura sufinancirao FZOEU, a ostatak Grad Križevci

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Gradskog društva Crvenog križa Križevci uspješno su privedeni kraju. U sklopu energetske obnove zamijenjena je toplinska ovojnica na zgradi, vanjska stolarija, postavljena je LED rasvjeta, zamijenjeni su plinski kotlovi s visokoučinkovitim kondenzacijskim plinskim kotlovima te je postavljen solarni kolektor za pripremu potrošne tople vode.

Vrijednost tih radova iznosila je 212 tisuća eura, od čega je oko 72 tisuće eura sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a ostatak Grad Križevci.

"Ponajprije hvala Gradu Križevcima što je uopće prijavio ovaj projekt energetske obnove jer zaista nam je bila prijeko potrebna. To se najbolje vidjelo u zimskim mjesecima kada smo, nažalost, morali i deke stavljati ispod prozora, koliko je puhalo. Čak i dok je obnova bila u tijeku, vidjelo se koliko je značajna jer ovo ljeto skoro nismo ni uključivale klima-uređaje pa stoga vjerujem kako će se značajne uštede ostvariti u zimi, kada se radi o grijanju. Sve što se radilo, olakšat će nam poslovanje jer, osim nas, koji smo tu zaposleni, korisnice dnevnog boravka ovdje borave na radionicama", istaknula je predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Antonija Pukec, objavljeno je na stranicama Grada Križevaca

"Ovo je bila još jedna zgrada u nizu koja je vapila za obnovom. Ono što uskoro slijedi je postavljanje sunčane elektrane na krov te zgrade u sklopu projekta 'One Sun Connecting North and South', čime će se dodatno smanjiti režije. Gradsko društvo Crvenog križa Križevci neizostavni je dio ove zajednice, što zbog akcija darivanja krvi, a što zbog pomoći potrebitim osobama i brojnim projektima te me raduje što danas radite u potpuno obnovljenoj zgradi“, izjavio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn. 

TAGOVI