Nova rasvjeta u samoborskim sportskim dvoranama

Autor: B. O. Objavljeno: 31.03.2023. 🕜 09:16 Lokacija: Samobor
  • Vizualizacija primjene LED rasvjete (izvornik: PeterPhoto123 / Shutterstock 2014.)

• LED rasvjeta, rasvjeta, svjetiljke, žarulje
    Izvor: PeterPhoto123 / Shutterstock

Nakon provedbe projekta, sportske dvorane su opremljene LED rasvjetom po najnovijim svjetskim standardima i normama

Tri samoborske sportske dvorane – u Rudama, Samoboru i OŠ Bogumila Tonija,  odnedavno imaju novu LED rasvjetu. To će uvelike pridonijeti uštedi električne energije te kvalitetnijim uvjetima za odigravanje utakmica.

Stanje rasvjete u sportskim dvoranama, izvijestio je Grad Samobor, bilo je jako loše. Jer, ona je bila izvedena od starih metalhalogenih reflektora 400 W koji su se često kvarili, popravci su bili izuzetno skupi, a rezervni dijelovi često nedobavljivi ili teško dobavljivi. 

"Kako bi Ustanova dugoročno riješila probleme visokih troškova održavanja postojeće stare i neodgovarajuće rasvjete, smanjila trošak za električnu energiju, osigurala nastavak natjecanja pod pokroviteljstvom Europske rukometne odnosno Europske košarkaške federacije te osigurala korisnicima dvorane kvalitetno i sigurno osvjetljenje dvorana, Ustanova Sportski objekti Samobor planirala je izmijeniti dio svjetiljki. No, sredstva nisu bila dovoljna za realizaciju investicije zamjene postojeće novom LED rasvjetom u svim dvoranama kojima Ustanova upravlja. Grad Samobor, osnivač Ustanove je prepoznao važnost, isplativost i svrhovitost projekta te je osigurao dodatna financijska sredstva za realizaciju projekta u cijelosti – u sve tri dvorane – Bogumil Toni, Samobor i Rude", izjavila je ravnateljica Ustanove SOS Maja Biondić.
 

Jamstvo pet godina

Nakon provedbe projekta, sportske dvorane su opremljene LED rasvjetom po najnovijim svjetskim standardima i normama koje ona mora ispuniti prema pravilima europske rukometne odnosno košarkaške federacije i zadovoljiti uvjet kako bi se omogućili televizijski prijenosi. 

"LED svjetiljke imaju visoki stupanj zaštite od mehaničkog oštećenja budući da se u dvoranama uglavnom odvijaju natjecanju sportova s loptom. LED rasvjeta je proizvedena u Europskoj uniji i ima certifikat CE. Jamstveni rok za navedenu LED rasvjetu je pet godina tijekom kojih Sportski objekti Samobor neće imati dodatnih troškova za njezino održavanje i popravke", objavljeno je na stranicama Grada Samobora

"Iznimno mi je drago da je uspješno realiziran navedeni projekt, jer LED rasvjeta koja je ugrađena, po svojim karakteristikama treba ostvariti značajne uštede, osobito u situaciji visokih tržišnih cijena električne energije", izjavila je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

TAGOVI