U Dubrovniku modernizirana trećina javne rasvjete

Autor: B. O. Objavljeno: 29.03.2023. 🕜 09:11 Lokacija: Dubrovnik
  • Gruod (središte Dubrovnika) sa Zidina (foto: BL, prosinac 2021.)

• Dubrovnik, gradovi, baština, Dubrovačko-neretvanska županija
    Izvor: B.L.

U ugovorenom roku od 120 dana na području grada bit će, u fazama, postavljeno i zamijenjeno 3739 novih LED rasvjetnih tijela

Postavljanjem prvih energetski učinkovitih svjetiljki u Ulici Iva Dulčića, sredinom veljače započeli su radovi na cjelovitoj modernizaciji i rekonstrukciji sustava javne rasvjete na dubrovačkom gradskom području. Zaključno s 26. ožujka, u više od 50 ulica postavljeno je 1300 novih svjetiljki. To je više od jedne trećine ukupnog broja svjetiljki koje će se postaviti u sklopu ovog ulaganja.

Rasvjetna tijela koja se postavljaju u okviru projekta 'Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika' osiguravaju ravnomjernu osvijetljenost javnih površina, a njihovim korištenjem ne dolazi do neželjenog rasipanja svjetlosti izvan prostora kojeg je potrebno osvijetliti, čime se učinkovito sprječavaju učinci svjetlosnog onečišćenja

Izvođač radova je tvrtka Veritas Esco iz Splita, a vrijednost ugovora potpisanog sredinom prosinca 2022. je 6.247.500 kuna s PDV-om (829.185,75 eura). 

"U ugovorenom roku od 120 dana na području čitavog grada bit će, u fazama, postavljeno i zamijenjeno ukupno 3739 novih LED rasvjetnih tijela, čime će noćne vizure Dubrovnika dobiti posve novi izgled. Realizacijom navedenog projekta, podsjetimo, postiže se ekološki benefit smanjenja svjetlosnog onečišćenja, dok će s financijske strane biti ostvarene značajne uštede koje će se ogledati kroz smanjenju potrošnju električne energije i manje troškove održavanja", objavljeno je na stranicama Grada Dubrovnika.

TAGOVI