Nova javna rasvjeta u Borovu naselju

Autor: B.O. Objavljeno: 25.03.2021. 🕜 08:40 Lokacija: Vukovar

Vukovar u 2021. planira utrošiti šest milijuna kuna za rekonstrukciju javne rasvjete

Grad Vukovar i elektroinstalaterski i trgovački obrt Crnjac ovaj tjedan su potpisali ugovor zahvaljujući kojem će se sanirati javna rasvjeta u ulicama dr. Ante Starčevića te dijelovima Kolodvorske ulice i Jana Bate u Borovu naselju, a koja je zbog starosti, korozije i oštećenja nastalih u ratu u lošem stanju. 

Sanacijom je obuhvaćena javna rasvjeta u duljini 1,3 kilometra, izvijestio je Grad Vukovar. Nove svjetiljke bit će opremljene energetski učinkovitim LED svjetiljkama i uređajima za regulaciju svjetlosnog toka. 

"Modernizacija javne rasvjete, osim kvalitete i povećanja sigurnosti u prometu, donosi nam i značajne uštede u potrošnji električne energije za čak 60 posto", kazao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

 

Podzemna infrastruktura 

Vrijednost ugovorenih radova je 606.325 kuna s PDV-om, a projekt sanacije bit će sufinanciran sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. 

"Ovo je samo dio radova na rekonstrukciji javne rasvjete u Vukovaru. Protekle godine smo u tom području izveli radove u vrijednosti 3,5 milijuna kuna. No, nastavljamo ulagati velika sredstva u tu namjenu, budući da je potrebna i zamjena podzemne infrastrukture koja utječe na sigurnost i kvalitetu rasvjete", istaknuo je Dražen Čulig, pročelnik upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša te dodao kako u 2021. u rekonstrukciju javne rasvjete Grad Vukovar planira utrošiti šest milijuna kuna.

TAGOVI