Apsurdisland

Autor: B.L. Objavljeno: 03.04.2020. 🕜 12:02 Lokacija: Zagreb

Načelnica Omišlja ne izdaje propusnice djelatnicima JANAF-a i LNG-ja

Iako se za Hrvatsku već neko vrijeme ustalio pojam Apsurdistan (inače, izvorno primijenjen za susjednu Bosnu i Hercegovinu), sada bi se i za otok Krk mogao uvesti pojam Apsurdisland. 

Kako piše '24sata', načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović je poručila da neće izdati nijednu propusnicu radnicima koji nisu s Krka za ulazak na područje Općine radnicima JANAF-a i budućeg terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG). Naime, u skladu s mjerama zaštite od koronavirusa, za dolazak na otoke za propusnicu treba imati i suglasnost lokalnog stožera općina u koje se dolazi. 

No, na naftni terminal u Omišlju svaki dan treba doći 30 - 40 radnika, koji sada ne mogu prijeći Krčki most bez propusnica. Predstavnici JANAF-a i tvrtke LNG Hrvatska smatraju takav potez nedopustivim jer se radi o strateškim energetskim objektima i običnim politikantsvom jer je dobro poznato da je omišaljska načelnica velika protivnica gradnje terminala za LNG. Ipak, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je najavilo da će sve riješiti i da se neće dopustiti da takvi potezi ugrožavaju državnu energetsku infrastrukturu. Tako će propusnice sada biti izdane pomoću novog sustava e-propusnice i neće trebati lokalna suglasnost.  

TAGOVI